Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschool Meers blijft jaar langer open

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 6:57

Kindante zal in Meers nog een jaar voor alle acht groepen basisonderwijs aanbieden, mits de gemeente de kosten van een extra leerkracht betaalt.

Dit schrijft de scholenkoepel aan de Steinse gemeenteraadsfracties.

Een tweede voorwaarde voor dit scenario is dat ouders vooraf kenbaar maken dat ze gebruik willen maken van deze mogelijkheid.

Openblijven
De ouders, die zelfs het liefst zien dat de school in Meers openblijft, vroegen vorige maand zelf tijdens een overleg met Kindante om een jaar uitstel. Ook de raad wil de Triviant-locatie in Meers behouden. Kindante voelt hier ook wel voor, omdat ouders dan geen overhaaste beslissing voor hun kind(eren) hoeven te nemen.

Deuren sluiten
Vanaf augustus 2016 gaat het schooltje in Meers vanwege het structureel dalend leerlingenaanbod sowieso dicht, heeft Kindante zowel gemeente als de ouders laten weten.

Het plan was vanaf komend schooljaar de eerste twee groepen daar weg te halen en in het nieuwe integraal Kindcentrum in Stein onder te brengen. Kindante ziet het liefst dat de andere kinderen daar vervolgens ook worden aangemeld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

School Onderwijs Kind
Coalitie: sluit kindcentrum Triviant in Meers niet
Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum
Kindante sluit school Meers
Kinderconferentie over onderwijs van de toekomst in Geleen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen