Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschool Griendtsveen gered van sluiting

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 17:37

Basisschool de Driekhoek uit Griendtsveen is gered. De school zou volgend jaar haar deuren moeten sluiten, maar kan voorlopig open blijven.

Ouders van leerlingen zijn daarover woensdagavond geïnformeerd.

Intensiveren
Jos Baggen van scholengemeenschap Dynamiek zegt dat de 48 leerlingen volgend jaar in hun eigen dorp op school kunnen blijven. Er wordt wel meer samengewerkt met de school in America. Het is vooral voor leerlingen van de onderbouw belangrijk dat ze met leeftijdsgenootjes contact hebben. "Dat gebeurt al en gaan we volgend school jaar intensiveren", zo zegt Baggen. "Leerlingen gaan op donderdag met elkaar in America naar de gymzaal om te sporten. Die accommodatie ontbreekt in Griendtsveen."

Veel onrust
De afgelopen maanden was er heel veel onrust en onzekerheid over het voortbestaan van de school. Leerlingen krijgen les van twee leerkrachten. Als de school zou sluiten moeten ouders acht kilometer fietsen. "Een mooie route, maar niet handig om iedere dag je kind weg te brengen. Ouders hebben de medezeggenschapsraad van de school met klem aangegeven dat een school in het dorp zeer gewaardeerd wordt."

Baggen zegt dat de school de komende jaren gered is. "Van de gemeente Horst aan de Maas mogen wij een klein aantal leerlingen lesgeven, maar als twee gezinnen besluiten te verhuizen hebben we alsnog een probleem."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen