Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschool de Plenkert in Valkenburg verhuist

Geplaatst opdinsdag 2 december 2014 - 8:51

Basisschool De Plenkert in Valkenburg krijgt volgend jaar een tijdelijk onderkomen bij basisschool Sint Joseph in Broekhem.

De verhuizing is nodig omdat De Plenkert wordt gerenoveerd en er nieuwbouw wordt gerealiseerd voor de fusie van beide scholen, die waarschijnlijk op 1 augustus 2016 officieel een feit wordt. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de 185 leerlingen van De Plenkert een jaar eerder, dus vanaf 1 augustus volgend jaar, terecht bij Sint Joseph.

De beste keus
In de zoektocht naar een tijdelijk onderkomen zijn meerdere opties bekeken. "We wilden alle klassen het liefst op één locatie onderbrengen, zodat de kinderen bij elkaar kunnen blijven. Bovendien blijven we nu in het dorp. Zodoende bleek dit de beste keus te zijn", zegt directeur Irene Hermens van De Plenkert.

Werkgroepen
De komende tijd worden werkgroepen gevormd om te bekijken welke vraagstukken aandacht behoeven. Bijvoorbeeld de toenemende verkeersdrukte vanwege de tijdelijke verhuizing en de (kleine) verschillen in schooltijden die de basisscholen kennen. Ouders gaan deel uitmaken van de werkgroepen.

Andere organisatievorm
Hermens geeft toe dat, gezien de geplande fusie, de keuze voor een tijdelijk onderkomen bij Sint Joseph ook vanuit onderwijskundig oogpunt logisch lijkt. De scholen streven namelijk naar een andere organisatievorm, waarmee ze zich inhoudelijk hopen te onderscheiden van andere scholen. In hoeverre daar al vorm aan kan worden gegeven na de tijdelijke verhuizing, moet nog blijken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing
Zeven peuterspeelzalen Valkenburg per direct dicht
Valkenburg boos over acute sluiting peuterspeelzalen
Peuterspeelzalen Valkenburg blijven toch open
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen