Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisschool de Plenkert in Valkenburg verhuist

Geplaatst opdinsdag 2 december 2014 - 8:51

Basisschool De Plenkert in Valkenburg krijgt volgend jaar een tijdelijk onderkomen bij basisschool Sint Joseph in Broekhem.

De verhuizing is nodig omdat De Plenkert wordt gerenoveerd en er nieuwbouw wordt gerealiseerd voor de fusie van beide scholen, die waarschijnlijk op 1 augustus 2016 officieel een feit wordt. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de 185 leerlingen van De Plenkert een jaar eerder, dus vanaf 1 augustus volgend jaar, terecht bij Sint Joseph.

De beste keus
In de zoektocht naar een tijdelijk onderkomen zijn meerdere opties bekeken. "We wilden alle klassen het liefst op één locatie onderbrengen, zodat de kinderen bij elkaar kunnen blijven. Bovendien blijven we nu in het dorp. Zodoende bleek dit de beste keus te zijn", zegt directeur Irene Hermens van De Plenkert.

Werkgroepen
De komende tijd worden werkgroepen gevormd om te bekijken welke vraagstukken aandacht behoeven. Bijvoorbeeld de toenemende verkeersdrukte vanwege de tijdelijke verhuizing en de (kleine) verschillen in schooltijden die de basisscholen kennen. Ouders gaan deel uitmaken van de werkgroepen.

Andere organisatievorm
Hermens geeft toe dat, gezien de geplande fusie, de keuze voor een tijdelijk onderkomen bij Sint Joseph ook vanuit onderwijskundig oogpunt logisch lijkt. De scholen streven namelijk naar een andere organisatievorm, waarmee ze zich inhoudelijk hopen te onderscheiden van andere scholen. In hoeverre daar al vorm aan kan worden gegeven na de tijdelijke verhuizing, moet nog blijken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisschool in Valkenburg krijgt meer geld voor verbouwing
Zeven peuterspeelzalen Valkenburg per direct dicht
Valkenburg boos over acute sluiting peuterspeelzalen
Peuterwerk Valkenburg failliet, peuterspeelzalen wel open
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen