oversteekplaats Beek

Ouders eisen betere aanpak van verkeerssituatie school Beek

Ouders wiens kinderen naar KC Baeks Kompas gaan, willen dat de gemeente Beek verantwoordelijkheid neemt voor de onveilige verkeerssituatie rondom de schoolroutes. Daarom zijn ze een petitie gestart.

basisschool de vlinderboom in Heer
Start schooljaar: 'Hoop dat thuisonderwijs niet nodig is'

Maandag zijn in heel Limburg basis- en middelbare scholen begonnen aan het nieuwe schooljaar.

Basisschool De Triolier Reuver
Basisschool in Reuver sluit deuren na corona-uitbraak

Het schooljaar van bassischool De Triolier in Reuver zit er twee dagen eerder dan gepland op. De basisschool heeft woensdagmiddag alle leerlingen naar huis gestuurd na een oplopend aantal coronabesmettingen.

Basisschool In 't Park
School dicht na hoosbui: leerlingen krijgen elders les

Basisschool In 't Park in Susteren moet noodgedwongen de deuren sluiten tot de zomervakantie. Vanwege de hoosbui dinsdagavond heeft het schoolgebouw waterschade opgelopen waardoor er geen les kan worden gegeven.

IMG_0410
Verbouwing basisschool De Koperwiek opnieuw vertraagd

De verbouwing en uitbreiding van basisschool de Koperwiek in Venlo heeft forse vertraging opgelopen doordat de Venlose aannemer de opdracht heeft teruggegeven.

Foto: StapStepStap challenge school Heerlen
Heerlense basisschool zet zich in voor verkeersveiligheid

Leerlingen van basisschool Windekind in Heerlen zijn een week lang zoveel mogelijk te voet, met de step of op de fiets naar school gegaan. Zo konden ze testen of de tijdelijke verkeersmaatregelen in de buurt van de school goed werken.

Buitenlesdag (13 apr 2021)
Rekenen, taal en gymnastiek in de openlucht op buitenlesdag

85 Limburgse basisscholen hebben dinsdag buiten les gegeven op Nationale Buitenlesdag.

Basisschool Doolgaard Horst (02 apr 2021)
Basisschool Horst dicht vanwege corona-uitbraak

Basisschool De Doolgaard in Horst heeft vrijdag de deuren gesloten vanwege een groot aantal besmettingen onder leraren en leerlingen.

Corona basisonderwijs
Scholenkoepels: 'Corona duurt te lang, het piept en kraakt'

Het piept en het kraakt in het Limburgs primair onderwijs. Dat is de conclusie na een rondgang van een aantal scholenkoepels in Limburg.

Basisschool fusieschool De Riet Panningen Helden (4 maa 2021)
School Panningen na besmettingen maandag weer open

Basisschool De Riet in Panningen kan maandag de deuren weer openen, nadat de fusieschool vorige week dicht moest vanwege coronabesmettingen. "Iedereen is weer verheugd om te starten."

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten