Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisscholen Tienray en Swolgen fuseren

Geplaatst opdonderdag 8 januari 2015 - 15:08

De Mariaschool in Tienray en De Klimboom in Swolgen fuseren per 1 augustus 2016.

Dat is in overleg met ouders, personeel en de dorpen besloten door scholengemeenschap Dynamiek.

Plan van aanpak
Na carnaval start Dynamiek met het opstellen van een plan van aanpak. Na de zomer moet er duidelijkheid zijn over onder meer de onderwijsvisie van de nieuwe school en de locatie daarvan.

Huisvesting
Volgens bestuursvoorzitter Jan Jenneskens van Dynamiek wordt onderzocht of het mogelijk is de school te huisvesten in één van de huidige gebouwen. Ook een plek tussen of aan de rand van beide dorpen is een optie. De fusie heeft geen gevolgen voor het personeel van de scholen met 125 (Tienray) en 92 (Swolgen) leerlingen.

Dynamiek kondigde afgelopen zomer al aan dat de eigen scholen meer moeten gaan samenwerken vanwege dalende leerlingaantallen en een overschot aan leslokalen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Basisscholen Swolgen en Tienray willen nieuw gebouw
Stroomstoring in buitengebied Horst aan de Maas
Gewonde bij aanrijding Tienrayseweg Horst
Aspergeteler Tienray in race voor tuinbouwprijs
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen