Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisscholen luiden de zomervakantie in

Geplaatst opvrijdag 10 juli 2020 - 16:36

De schoolvakanties in Limburg zijn begonnen. Op veel scholen is vrijdag de laatste schooldag voor de grote zomervakantie gevierd. Ze kijken terug op een bijzonder schooljaar.

Op basisschool Bösdael in Reuver wordt de laatste schooldag normaal gesproken gevierd met een gezamenlijke afsluiting en een erehaag voor groep acht. Vandaag is dat niet het geval. Alle klassen hebben filmpjes opgenomen waarin ze elkaar een fijne zomervakantie wensen.

Onwerkelijk schooljaar
"Het is vooral een heel onwerkelijk schooljaar geweest", vertelt Jill Achten, docent van groep 5 & 6. "In februari waren de Cito-toetsen en toen pats boem ging de school dicht. Toen zaten we ineens vanuit thuis les te geven." Het gevolg was dat ze maandenlang haar leerlingen niet kon zien. "Ik vond het in het begin vooral heel erg spannend. Hoe gaan we het doen? Wat moet ik doen? Hoe bereik ik de kinderen? Uiteindelijk is het allemaal vanzelf gegaan."

Video: L1

Thuisonderwijs
Volgens Anouk Huijs, teamleider van de bovenbouw, reageerden de meeste kinderen goed op de nieuwe situatie maar had een kleine groep problemen. "Dan heb je het over ongeveer één op de tien leerlingen die niet mee kon komen. Dat zijn mensen zonder laptop of mensen die thuis geen Nederlands spreken, hoe kun je dan een taalles normaal uitleggen aan je zoon of dochter?"

Niemand gezakt
Toch lijkt het erop dat de studieresultaten er niet onder geleden hebben. Zo hoeft in Reuver niemand het jaar over te doen vanwege de coronacrisis. "Ik zie dat de kinderen tijdens die periode toch heel gedreven waren om gewoon hun werk te doen. Het is niet zo dat ik andere resultaten heb gezien vergeleken met de normale situatie", zegt Achten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen