Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisscholen luiden de zomervakantie in

Geplaatst opvrijdag 10 juli 2020 - 16:36

De schoolvakanties in Limburg zijn begonnen. Op veel scholen is vrijdag de laatste schooldag voor de grote zomervakantie gevierd. Ze kijken terug op een bijzonder schooljaar.

Op basisschool Bösdael in Reuver wordt de laatste schooldag normaal gesproken gevierd met een gezamenlijke afsluiting en een erehaag voor groep acht. Vandaag is dat niet het geval. Alle klassen hebben filmpjes opgenomen waarin ze elkaar een fijne zomervakantie wensen.

Onwerkelijk schooljaar
"Het is vooral een heel onwerkelijk schooljaar geweest", vertelt Jill Achten, docent van groep 5 & 6. "In februari waren de Cito-toetsen en toen pats boem ging de school dicht. Toen zaten we ineens vanuit thuis les te geven." Het gevolg was dat ze maandenlang haar leerlingen niet kon zien. "Ik vond het in het begin vooral heel erg spannend. Hoe gaan we het doen? Wat moet ik doen? Hoe bereik ik de kinderen? Uiteindelijk is het allemaal vanzelf gegaan."

Video: L1

Thuisonderwijs
Volgens Anouk Huijs, teamleider van de bovenbouw, reageerden de meeste kinderen goed op de nieuwe situatie maar had een kleine groep problemen. "Dan heb je het over ongeveer één op de tien leerlingen die niet mee kon komen. Dat zijn mensen zonder laptop of mensen die thuis geen Nederlands spreken, hoe kun je dan een taalles normaal uitleggen aan je zoon of dochter?"

Niemand gezakt
Toch lijkt het erop dat de studieresultaten er niet onder geleden hebben. Zo hoeft in Reuver niemand het jaar over te doen vanwege de coronacrisis. "Ik zie dat de kinderen tijdens die periode toch heel gedreven waren om gewoon hun werk te doen. Het is niet zo dat ik andere resultaten heb gezien vergeleken met de normale situatie", zegt Achten.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen