gym (ANP)

Kleuters balanceren slechter door corona

Kleuters kunnen minder goed balanceren door de coronapandemie. Dat blijkt uit landelijk onderzoek waar tientallen scholen uit Limburg aan hebben meegedaan.

thuisponderwijs
Scholen kijken uit naar versoepeling coronamaatregelen

In de eerste schoolweek zijn in Limburg zes basisschoolklassen in quarantaine gegaan.

kind, koorts, corona, coronabesmetting, thermometer, mondkapje, school dicht, ziek (stock)
School Puth helemaal dicht vanwege coronabesmettingen

Basisschool Petrus Canisius in Puth is de rest van de week gesloten.

Online les
Basisscholen weer open: Blijdschap bij ouders en leraren

Opluchting bij veel gezinnen want het einde is in zicht. Nog één week zitten de leerlingen van de basisscholen thuis. De rust in menig huis zal volgende week wederkeren.

kinderopvang leeg kinderdagverblijf stock
Basisscholen en kinderopvang weer open: 'Geef richtlijnen'

De basisscholen en kinderopvang gaan vanaf 8 februari weer open. Dat heeft Arie Slob, minister van basis- en voortgezet Onderwijs, zondagavond bekendgemaakt.

stock basisschool school scholen kind kinderen
'Kinderen zorgen niet voor extra besmetting Britse variant'

Onderzoek in Engeland laat zien dat kinderen niet zorgen voor extra besmettingen met de Britse virusvariant, zoals eerder gevreesd. Dat zegt Astrid Oude Lashof, infectioloog van het MUMC+ Maastricht.

Modder spelen_HD
Video: Kinderen 'vieren' modderdag

Het was maandag Nationale Modderdag. Op allerlei plekken speelden de elementen zand en water een belangrijke rol.

IMG_9494
Basisschool Eygelshoven weer open na coronabesmettingen

Basisschool De Veldhof in Eygelshoven is weer volledig open. De basisschool stopte twee weken geleden met fysiek onderwijs nadat vier personeelsleden besmet bleken te zijn met het coronavirus.

stock basisschool school scholen kind kinderen
Eerste lesweek goed verlopen: 'Compliment aan de kinderen'

Veel scholen in Limburg kijken terug op een goed verlopen eerste lesweek. Leerkrachten, leerlingen en ouders hebben zich goed aan de coronamaatregelen kunnen houden.

Kinderen weer naar school (11 mei 2020)
Scholen weer open: 'Voelt als eerste schooldag'

De basisscholen in Limburg hebben maandagochtend hun deuren weer geopend voor kinderen. Dat gaat met aanpassingen gepaard, om de 'anderhalvemeterklas' mogelijk te maken.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten