25-08 ONLINE Tafelgesprek LC Onderzoek middelbre scholen

'Veel leerlingen die gaan studeren verlaten Limburg'

Ondanks goed onderwijs verlaten veel studenten onze provincie om elders te gaan studeren. Die conclusie trekt Trudie Schils, Hoogleraar Onderwijseconomie aan de Universiteit van Maastricht.

UWC United World College (10 mei 2020)
Complexe herstart voor internationale basisschool

Een van de redenen waarom de basisscholen maandag weer open mogen, is de korte reisafstand tussen huis en school. Maar dat geldt niet voor het United World College in Maastricht.

Klaslokaal klas staking ziekte lerarentekort school basisschool
Limburgse leerkrachten gezond en wel weer aan de slag

Limburgse kinderen gaan maandag weer naar de basisschool. Maar hoe zit het met meesters en juffen die vanwege hun leeftijd en gezondheid niet voor de klas willen staan?

stock basisschool
Bijna 9.000 achtste groepers doen geen eindtoets in Limburg

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken doen leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs dit schooljaar geen eindtoets. In Limburg gaat het om 8.925 leerlingen.

stock basisschool school scholen kind kinderen
Maastricht investeert 45 miljoen in schoolgebouwen

De gemeente Maastricht investeert de komende jaren ruim 45 miljoen euro in het verbeteren van schoolgebouwen in het primair en speciaal onderwijs.

staking scholen (4 nov 2019)
Onderwijskoepel draait: 44 scholen Zuid-Limburg staken toch

De docenten van de 44 Zuid-Limburgse basisscholen die zijn aangesloten bij koepelorganisatie Innovo gaan woensdag alsnog staken.

Les, voorlichting, school (12 mrt 2020)
Video: seksuele voorlichting moet volgens leerlingen anders

Volgens leerlingen op middelbare scholen moet de manier waarop seksuele voorlichting wordt gegeven, veranderen. Er moet meer aandacht aan het onderwerp worden besteed en de taboe moet doorbroken worden.

Lerarentekort: ‘Zij-instromers zijn druppels op gloeiende plaat’

Het basisonderwijs probeert er alles aan te doen om het lerarentekort aan te pakken. Maar het tekort in Limburg zal naar verwachting toenemen tot 251 fte in 2024.

Klas lokaal school
Staking onderwijs: ruim 100 scholen in Limburg gesloten

De Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur en leraren grijpen vrijdag die kans om met een staking een statement af te geven. Ruim 100 Limburgse scholen blijven daarom deze dag dicht.

Beste school te vinden in 'slechte wijk'

De bewoners van de wijk Lindenheuvel in Geleen kijken er zelf van op. De beste school van Limburg ligt in hun wijk.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten