kinderen testen op corona

Na coronabesmetting kind niet meer hele klas naar huis

Als een kind in het basisonderwijs corona blijkt te hebben, hoeft vanaf maandag niet meer de hele klas naar huis. De maatregel is volgens het kabinet "in deze fase van de pandemie" te zwaar geworden.

Kinderen, archeologie, schatzoeken (stock)
Duizend scholieren worden amateur-archeoloog in Weert

Zo'n duizend basisscholieren uit Weert en omgeving krijgen de liefde voor archeologie dit en komend schooljaar als het ware met de paplepel ingegoten.

Buitenlesdag (13 apr 2021)
Rekenen, taal en gymnastiek in de openlucht op buitenlesdag

85 Limburgse basisscholen hebben dinsdag buiten les gegeven op Nationale Buitenlesdag.

School susteren carnaval (12 feb 2021)
Video: Basisschool Susteren viert alternatief carnaval

De scholen zijn nog geen week open of carnaval staat al voor de deur. Dat feestje na weken thuiszitten ook geruisloos voorbij te laten gaan, kan natuurlijk niet, dachten ze bij basisschool de Springdonk in Susteren.

Basisonderwijs
Ruim 500 handtekeningen voor volledige opening scholen

Honderden ouders in Weert en Nederweert zijn verontwaardigd dat de bassischolen in beide gemeenten vanaf maandag stapsgewijs opengaan.

stock basisschool school scholen
Basisscholen Weerterland openen deuren voor halve klassen

Basisscholen in Weert en Nederweert openen vanaf 8 februari stapsgewijs de deuren voor het onderwijs.

thuisonderwijscorona
Scholen houden rekening met langere lockdown

Scholen in Limburg houden rekening met een langere lockdown. "We houden rekening met een sluiten van de scholen tot de voorjaarsvakantie", zegt de Venlose schooldirecteur John van de Ven.

25-08 ONLINE Tafelgesprek LC Onderzoek middelbre scholen
'Veel leerlingen die gaan studeren verlaten Limburg'

Ondanks goed onderwijs verlaten veel studenten onze provincie om elders te gaan studeren. Die conclusie trekt Trudie Schils, Hoogleraar Onderwijseconomie aan de Universiteit van Maastricht.

UWC United World College (10 mei 2020)
Complexe herstart voor internationale basisschool

Een van de redenen waarom de basisscholen maandag weer open mogen, is de korte reisafstand tussen huis en school. Maar dat geldt niet voor het United World College in Maastricht.

Klaslokaal klas staking ziekte lerarentekort school basisschool
Limburgse leerkrachten gezond en wel weer aan de slag

Limburgse kinderen gaan maandag weer naar de basisschool. Maar hoe zit het met meesters en juffen die vanwege hun leeftijd en gezondheid niet voor de klas willen staan?

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten