Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

BASF blijft investeren in Nunhems Zaden

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 11:54

Nunhems Zaden zal ook onder de paraplu van nieuwe eigenaar BASF zelfstandig blijven opereren. En de nieuwe eigenaar zal blijven investeren in het bedrijf dat gespecialiseerd is in groentezaadveredeling, een proces waarbij zaden verbeterd en vernieuwd worden.

Dat zei directeur John Willems van Nunhems Zaden donderdag tijdens de opening van de nieuwbouw van het bedrijf in Nunhem.

50 miljoen
Nunhems Zaden heeft 2,5 hectare nieuwe veredelingskassen en 1,7 hectare gebouwen voor onder andere opslag en transport in gebruik genomen. De bouwkosten bedroegen 50 miljoen euro.

Recordinvestering
Het is de grootste investering die het bedrijf in de ruim 100 jarige geschiedenis heeft gedaan. De investering werd nog in gang gezet onder de vlag van de vorige eigenaar Bayer. Dat bedrijf moest Nunhems Zaden verkopen toen het fuseerde met de Amerikaanse branchegenoot Monsanto. Om concurrentieverstoring op de markt voor zaden en landbouwbestrijdingsmiddelen te voorkomen eiste Brussel dat Bayer een aantal activiteiten zou verkopen. Uiteindelijk werd de groentezaadveredelaar voor 1,7 miljard euro verkocht. “BASF heeft ons niet voor niets overgenomen”, zegt directeur John Willems. “Ze waren nog niet actief in onze sector en zien toekomst in groentezaadveredeling.”

9 voetbalvelden
De uitbreiding in Nunhem is 9 voetbalvelden groot. Het bedrijf heeft nog zo’n 15 hectare grond waar het in de toekomst ook ultramoderne kassen wil bouwen als de markt daarom vraagt. “Ze hebben een duidelijk plan om ons bedrijf uit te bouwen. En ze steunen onze nieuwbouwplannen.”

Nieuwe komkommers
In de nieuwe hypermoderne kassen gaat het bedrijf nieuwe soorten komkommers ontwikkelen. De kassen zijn voorzien van de modernste snufjes. Zo is speciaal glas gebruikt om het zonlicht beter te verdelen en zorgt een benevelingssysteem voor een constante luchtvochtigheid.

Veiligheid
Het bedrijf heeft ook fors geïnvesteerd in maatregelen om plantenziektes buiten de kassen te houden. Zo mag niemand in de kas met eigen kleren en moeten de medewerkers strenge veiligheidsvoorschriften volgen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen