Overslaan en naar de inhoud gaan

BASF blijft investeren in Nunhems Zaden

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 11:54

Nunhems Zaden zal ook onder de paraplu van nieuwe eigenaar BASF zelfstandig blijven opereren. En de nieuwe eigenaar zal blijven investeren in het bedrijf dat gespecialiseerd is in groentezaadveredeling, een proces waarbij zaden verbeterd en vernieuwd worden.

Dat zei directeur John Willems van Nunhems Zaden donderdag tijdens de opening van de nieuwbouw van het bedrijf in Nunhem.

50 miljoen
Nunhems Zaden heeft 2,5 hectare nieuwe veredelingskassen en 1,7 hectare gebouwen voor onder andere opslag en transport in gebruik genomen. De bouwkosten bedroegen 50 miljoen euro.

Recordinvestering
Het is de grootste investering die het bedrijf in de ruim 100 jarige geschiedenis heeft gedaan. De investering werd nog in gang gezet onder de vlag van de vorige eigenaar Bayer. Dat bedrijf moest Nunhems Zaden verkopen toen het fuseerde met de Amerikaanse branchegenoot Monsanto. Om concurrentieverstoring op de markt voor zaden en landbouwbestrijdingsmiddelen te voorkomen eiste Brussel dat Bayer een aantal activiteiten zou verkopen. Uiteindelijk werd de groentezaadveredelaar voor 1,7 miljard euro verkocht. “BASF heeft ons niet voor niets overgenomen”, zegt directeur John Willems. “Ze waren nog niet actief in onze sector en zien toekomst in groentezaadveredeling.”

9 voetbalvelden
De uitbreiding in Nunhem is 9 voetbalvelden groot. Het bedrijf heeft nog zo’n 15 hectare grond waar het in de toekomst ook ultramoderne kassen wil bouwen als de markt daarom vraagt. “Ze hebben een duidelijk plan om ons bedrijf uit te bouwen. En ze steunen onze nieuwbouwplannen.”

Nieuwe komkommers
In de nieuwe hypermoderne kassen gaat het bedrijf nieuwe soorten komkommers ontwikkelen. De kassen zijn voorzien van de modernste snufjes. Zo is speciaal glas gebruikt om het zonlicht beter te verdelen en zorgt een benevelingssysteem voor een constante luchtvochtigheid.

Veiligheid
Het bedrijf heeft ook fors geïnvesteerd in maatregelen om plantenziektes buiten de kassen te houden. Zo mag niemand in de kas met eigen kleren en moeten de medewerkers strenge veiligheidsvoorschriften volgen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen