Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

BASF blijft investeren in Nunhems Zaden

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 11:54

Nunhems Zaden zal ook onder de paraplu van nieuwe eigenaar BASF zelfstandig blijven opereren. En de nieuwe eigenaar zal blijven investeren in het bedrijf dat gespecialiseerd is in groentezaadveredeling, een proces waarbij zaden verbeterd en vernieuwd worden.

Dat zei directeur John Willems van Nunhems Zaden donderdag tijdens de opening van de nieuwbouw van het bedrijf in Nunhem.

50 miljoen
Nunhems Zaden heeft 2,5 hectare nieuwe veredelingskassen en 1,7 hectare gebouwen voor onder andere opslag en transport in gebruik genomen. De bouwkosten bedroegen 50 miljoen euro.

Recordinvestering
Het is de grootste investering die het bedrijf in de ruim 100 jarige geschiedenis heeft gedaan. De investering werd nog in gang gezet onder de vlag van de vorige eigenaar Bayer. Dat bedrijf moest Nunhems Zaden verkopen toen het fuseerde met de Amerikaanse branchegenoot Monsanto. Om concurrentieverstoring op de markt voor zaden en landbouwbestrijdingsmiddelen te voorkomen eiste Brussel dat Bayer een aantal activiteiten zou verkopen. Uiteindelijk werd de groentezaadveredelaar voor 1,7 miljard euro verkocht. “BASF heeft ons niet voor niets overgenomen”, zegt directeur John Willems. “Ze waren nog niet actief in onze sector en zien toekomst in groentezaadveredeling.”

9 voetbalvelden
De uitbreiding in Nunhem is 9 voetbalvelden groot. Het bedrijf heeft nog zo’n 15 hectare grond waar het in de toekomst ook ultramoderne kassen wil bouwen als de markt daarom vraagt. “Ze hebben een duidelijk plan om ons bedrijf uit te bouwen. En ze steunen onze nieuwbouwplannen.”

Nieuwe komkommers
In de nieuwe hypermoderne kassen gaat het bedrijf nieuwe soorten komkommers ontwikkelen. De kassen zijn voorzien van de modernste snufjes. Zo is speciaal glas gebruikt om het zonlicht beter te verdelen en zorgt een benevelingssysteem voor een constante luchtvochtigheid.

Veiligheid
Het bedrijf heeft ook fors geïnvesteerd in maatregelen om plantenziektes buiten de kassen te houden. Zo mag niemand in de kas met eigen kleren en moeten de medewerkers strenge veiligheidsvoorschriften volgen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen