Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bas Diederen verschijnt mogelijk toch aan start van Ironman

Geplaatst opdinsdag 18 juli 2017 - 19:28

Bas Diederen gaat mogelijk toch meedoen aan de Ironman Maastricht 2017.

Dat zei hij dinsdag in de wielertalkshow Tour de L1mbourg op L1TV. "Die wedstrijd is over twee weken. Als het gaat, dan start ik daar", aldus de triatleet uit Echt.

Lekke band
Diederen
probeerde zich 9 juli in Frankfurt nog te kwalificeren voor de Ironman in Hawaii. Maar dat ging mis. "Ik kreeg tot 3 keer toe een lekke band bij het fietsen en verloor tijd."

Diederen nam uiteindelijk bij de derde keer lekke band, toch een nieuw voorwiel aan van één van de toeschouwers. In het triatlon mag je normaal niets aannemen van toeschouwers.

"Maar ik dacht: ik doe het gewoon. Ik ben met een geleend voorwiel terug gereden. Maar helaas lukte het niet meer om in een goede positie te komen. Geen deelname in Hawaii dus voor mij."

Iron Man
En dus gaat
Diederen nu wellicht wel meedoen aan de Ironman Maastricht. In de triatlon zijn er geen neutrale materiaalwagens die meerijden in de wedstrijd. De deelnemers moeten dus zelf alles vervangen als ze pech hebben. Heel anders dan in het wielrennen. "Triatlon is innovatief. Maar dit willen ze niet veranderen. Er doen natuurlijk 3 a 4000 man mee aan zo'n wedstrijd. Je kunt ook niet honderden motoren of auto's met materiaal op zo'n parcours hebben.

Tour de L1mbourg
Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. Klik hier voor informatie over Tour de L1mbourg.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Bas Diederen tweede bij Ironman in Luxemburg
Bas Diederen tweede bij Ironman in Luxemburg
Bas Diederen laat Ironman Maastricht schieten
Bas Diederen zesde in Ironman Zuid-Afrika
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen