Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bas Diederen laat Ironman Maastricht schieten

Geplaatst opwoensdag 4 januari 2017 - 15:05

Triatleet Bas Diederen staat dit jaar zeer waarschijnlijk niet aan het vertrek van de Ironman Maastricht.

De wedstrijd, die op 6 augustus wordt gehouden, past niet in het schema van Diederen.

Ranking
"Met het oog op het WK op
Hawaï twee maanden later is het niet verstandig om in Maastricht te starten", legt de 36-jarige atleet uit Susteren uit. "Ik sta daar niet aan het vertrek, tenzij het echt nodig is om nog punten voor de ranking te halen. Of de organisatie moet met enorm goede financiële voorwaarden komen, dan denk ik er nog over na, haha."

Ironman
​Diederen won de eerste editie in 2015, vorig jaar werd hij derde, achter winnaar Igor Amorelli en Diederens oud-teamgenoot Mark Oude Bennink. Een Ironman bestaat uit 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en ruim 42 kilometer lopen. Dinsdag maakte Diederen bekend dat hij zijn ploeg Team4Talent verlaat om een eenmansploeg op te zetten. Zijn doel is om het podium op het WK op Hawaï te halen.

Lees donderdag in De Limburger meer over het vertrek van Diederen bij Team4Talent.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Bas Diederen tweede bij Ironman in Luxemburg
Bas Diederen tweede bij Ironman in Luxemburg
Bas Diederen verschijnt mogelijk toch aan start van Ironman
Bas Diederen zesde in Ironman Zuid-Afrika
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen