Overslaan en naar de inhoud gaan

Bart Verstappen (15) Nederlands kampioen trial

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 6:00

De 15-jarige Bart Verstappen uit Roggel is afgelopen weekend Nederlands kampioen trial geworden in de jeugdcategorie. Trial is motorrijden met lage snelheden over en om obstakels heen.

Op het trialterrein van D'n Heijakker in Maasbree was Verstappen degene met de minste strafpunten.

Strafpunten
Deelnemers aan het NK trial moeten over een parcours met verschillende obstakels rijden. Ze kennen het parcours dan nog niet: de deelnemers mogen het van tevoren eenmaal te voet verkennen.

Als je tijdens de wedstrijd een voet aan de grond zet krijg je één strafpunt. Ieder die valt, krijgt er vijf. Verstappen ontving in totaal 26 strafpunten doordat hij met de voeten aan de grond kwam. Hij viel geen enkele keer.

Video: L1

Geheim trialrijder
Het geheim van een goede trialrijder is volgens Verstappen beheersing. "Ik hou niet zo van snelheid. Je moet alles heel rustig doen. Controle hebben en balans, dat is het eigenlijk." Het NK-parcours vond de motorrijder niet al te moeilijk. "Ik vond het wel meevallen vergeleken met andere keren."

Van jongs af aan
Al vanaf zijn derde rijdt Bart over obstakels heen. Toen nog met een driewieler en later als kleuter met zijn eerste trialmotor. Verstappens vader had de motor eigenlijk voor zijn andere zoon van vijf gekocht, maar die bleek geen interesse te hebben. Bart had er wel oren naar en dus werd de motor uit de garage gehaald.

Nu hij Nederlands kampioen geworden is bij de jeugd hoopt Verstappen dat ook te worden bij de senioren. Hij is in ieder geval van plan hard te gaan trainen om ook daar zijn mannetje te staan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen