Overslaan en naar de inhoud gaan

Bart Smit verdwijnt uit Limburgse winkelstraten

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 12:33

Speelgoedwinkel Bart Smit verdwijnt de komende maanden uit de winkelstraat. De winkels worden binnen een paar maanden allemaal omgebouwd tot Intertoys.

Ook op de gevels van alle Toys XL-winkels komt Intertoys te staan. Moederbedrijf Blokker Holding is eigenaar van alle drie de verschillende speelgoedwinkelketens.

Sterk merk
Blokker wil door met één sterk merk. "Intertoys is qua omzet en volume groter en een internationaler merk", legt Steven van Nieuwenhuijzen, directeur speelgoed bij Blokker Holding, uit bij de NOS. "We hebben ook sterke zelfstandige ondernemers met een Intertoys-winkel. Om die redenen hebben we voor het behoud van Intertoys gekozen."

Verbouwing
Blokker is al begonnen met de verbouwing van de eerste winkels. Voor 1 april moeten alle speelgoedwinkels van het concern omgebouwd zijn tot Intertoys. "Per week worden twintig winkels aangepakt. Daarbij moet je denken aan een nieuw kassasysteem, een ander interieur, nieuwe logo's op de gevel en aanpassingen in het assortiment", zegt Van Nieuwenhuijzen.

Limburg
Ook de acht Limburgse vestigingen worden omgetoverd tot Intertoys. De winkels in Beek, Landgraaf, Sittard, Geleen, Maastricht, Vaals, Heerlen en Roermond krijgen een ander interieur. Ook de Toys XL-winkel in Roermond verandert in een Intertoys.

Foto: Istock
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Brede belangstelling voor Big Bazar'
'Waar moet ik nu heen om speelgoed te kopen? Internet?'
Brandweer rukt veelvuldig uit vanwege stormschade
Intertoys
Speelgoedwinkels Intertoys en Toys XL in Britse handen
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen