Overslaan en naar de inhoud gaan

Bart Brentjens en Limburg Cycling gaan samenwerken

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 15:55

Het mountainbiketeam van Bart Brentjens en Limburg Cycling, het platform voor de wielersport in Limburg, gaan samenwerken.

De samenwerking zal onder meer worden gezocht bij bestaande en nieuwe evenementen.

Mountainbike clinics
Naast de samenwerking bij evenementen, worden er onder meer andere mountainbike clinics aan de jeugd gegeven en wordt Limburg wereldwijd promoot als mountainbike regio. Zo zeggen beide partijen in het persbericht.

Trainingskamp
De samenwerking is getekend tijdens het eerste trainingskamp na de lockdown. Brentjens, in 1996 de eerste Olympisch kampioen mountainbike, vindt de samenwerking mooi: "Als geboren Limburger ben ik natuurlijk trots. Op deze manier kan ik mijn bijdrage leveren om het mountainbiken nog verder te ontwikkelen in Limburg, met alle daarbij behorende ambities. Het aantrekken van (internationale) mountainbike evenementen is een ambitie. Met het oog op de Spelen van Parijs 2024 biedt Limburg extra kansen en mogelijkheden", zegt de Brentjens, die is geboren in Haelen.

Icoon
Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling noemt Brentjens een icoon: "Bart is een icoon binnen de mountainbike sport, niet alleen in Limburg, maar wereldwijd. Bart zijn inzet voor tal van Limburgse mountainbike initiatieven in de afgelopen jaren tonen zijn betrokkenheid aan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen