Overslaan en naar de inhoud gaan

Bart Brentjens en Limburg Cycling gaan samenwerken

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 15:55

Het mountainbiketeam van Bart Brentjens en Limburg Cycling, het platform voor de wielersport in Limburg, gaan samenwerken.

De samenwerking zal onder meer worden gezocht bij bestaande en nieuwe evenementen.

Mountainbike clinics
Naast de samenwerking bij evenementen, worden er onder meer andere mountainbike clinics aan de jeugd gegeven en wordt Limburg wereldwijd promoot als mountainbike regio. Zo zeggen beide partijen in het persbericht.

Trainingskamp
De samenwerking is getekend tijdens het eerste trainingskamp na de lockdown. Brentjens, in 1996 de eerste Olympisch kampioen mountainbike, vindt de samenwerking mooi: "Als geboren Limburger ben ik natuurlijk trots. Op deze manier kan ik mijn bijdrage leveren om het mountainbiken nog verder te ontwikkelen in Limburg, met alle daarbij behorende ambities. Het aantrekken van (internationale) mountainbike evenementen is een ambitie. Met het oog op de Spelen van Parijs 2024 biedt Limburg extra kansen en mogelijkheden", zegt de Brentjens, die is geboren in Haelen.

Icoon
Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling noemt Brentjens een icoon: "Bart is een icoon binnen de mountainbike sport, niet alleen in Limburg, maar wereldwijd. Bart zijn inzet voor tal van Limburgse mountainbike initiatieven in de afgelopen jaren tonen zijn betrokkenheid aan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen