Overslaan en naar de inhoud gaan

Bart Brentjens Challenge wordt NK

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 10:47

De komende editie van de Bart Brentjens Challenge wordt op 11 oktober 2020 het NK Mountainbike Marathon

Door de coronacrisis heeft de nationale titelstrijd niet volgens planning op 5 april tijdens de Hel van Groesbeek plaatsgevonden. De organisatie hoopt dat in oktober de crisis onder controle is en dat de wedstrijd doorgang kan vinden.

Hel van Groesbeek afgelast
Daarop hebben wielerbond KNWU en de organisatoren van de Bart Brentjens Challenge en Hel van Groesbeek de koppen bij elkaar gestoken. Zij hebben besloten dat de Bart Brentjens Challenge als Nederlands Kampioenschap Marathon zal dienen.

Hans Becking
De wedstrijd met start en finish in Eijsden heeft in het verleden al meerdere keren als titelstrijd gefungeerd, bijvoorbeeld in 2019. Vorig jaar won Hans Becking de wedstrijd en greep hij daarmee tevens de nationale titel.

Lees ook: Becking wint Bart Brentjens Challenge

Selectief parcours
Het parcours van de Bart Brentjens Challenge is ruim 100 kilometer lang en voert grotendeels over onverharde wegen door de Belgische Voerstreek en het Limburgse Heuvelland. Naamgever Brentjens, in 1996 Olympisch kampioen op de mountainbike, staat ook ieder jaar aan de start. Hij wist zijn eigen race in het verleden meermaals te winnen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen