Overslaan en naar de inhoud gaan

Bart Brentjens Challenge: afscheid van 'Tank' zonder bordjes

Geplaatst opzondag 7 oktober 2018 - 20:23

De jaarlijkse Bart Brentjens Challenge stond dit jaar niet alleen in het teken van Bart Brentjens, maar zeker ook Bram Tankink. Hij nam zondag afscheid van de sport.

Tankink, die vooral als wegwielrenner in onder meer de Tour de France bekendheid verwierf, sloot zijn loopbaan daar af waar hij die ook begon: op de mountainbike.

Tank
De 100 kilometer lange Bart Brentjens Challenge had de start en finish in Eijsden. Tankink, die de bijnaam 'De Tank' met zich meedraagt, is blij dat hij achttien jaar op het hoogste niveau heeft gefietst. "Als je zo'n carrière hebt gehad, dan mag je wel tevreden zijn." De wielrenfiets verruilde hij zondag even voor de mountainbike tijdens zijn afscheidswedstrijd. "Kijken of we het lichaam nog een keer aan de gang krijgen", zegt de 39-jarige Tankink voor de race.

Winnaar
Bas Peters kwam in de wedstrijd als winnaar uit de bus. De oud-Olympiaganger uit Heel kwam als eerste over de streep in Eijsden na een mooie race.

Bordjes
Lange tijd reed David Nordemann met een voorsprong van liefst acht minuten aan kop, maar door curieuze omstandigheden werd hij 'opgeraapt' door de achtervolgende groep: Nordemann was de weg kwijtgeraakt doordat bordjes met de bewegwijzering weggepakt waren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen