Overslaan en naar de inhoud gaan

Barre tijden zakkenrollers voorbij: politie waarschuwt

Geplaatst opvrijdag 14 mei 2021 - 14:45

Het is drukker in de Limburgse binnensteden nu de winkels en terrassen weer open zijn. De politie verwacht dat ook zakkenrollers weer de deur uitgaan en waarschuwt daarvoor.

"Stop waardevolle voorwerpen weg, houd je omgeving in de gaten als je op straat belt en laat niemand je zomaar afleiden", vertelt een woordvoerder van de politie.

Daling
In 2020 daalde het aantal aangiften van zakkenrollers in Limburg met 42 procent. "Een trend die landelijk te zien was. Door de lockdown waren er veel minder mensen op straat", vertelt de woordvoerder. "Nu de maatschappij weer opengaat, zien zakkenrollers naar verwachting weer kansen om toe te slaan."

Lees ook: Veel minder tasjes en portemonnees gestolen dit jaar

Minder alert
Daarom komt de politie met een aantal tips. Het merendeel klinkt bekend: stop waardevolle spullen goed weg en draag een tas met de sluiting naar je toe. Maar een opfrisbeurt is volgens de politie nodig omdat we de drukte op straat niet meer gewend zijn. "Hierdoor zijn mensen minder alert."

Slinks
Daarnaast wordt er gewaarschuwd voor de slinkse aanpak van zakkenrollers. Ze werken vaak in teams. De een probeert je af te leiden en de ander iets te stelen. "Als iemand op je kleding knoeit, bijvoorbeeld mayonaise of de as van een sigaret, maak dit dan zelf schoon en wijs hulp van een vreemde resoluut af."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen