Overslaan en naar de inhoud gaan

Barcelona-talent Mbuyamba traint op veld Rothem

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 19:29

Xavier Mbuyamba houdt zijn conditie op peil op het amateurveld van Rothem.

De 19-jarige verdediger hoopt echter snel terug te kunnen naar zijn club FC Barcelona.

Training
Sinds het uitbreken van het coronavirus is Mbuyamba terug in Maastricht. Hij is inmiddels aangesloten bij een groep voetballers die onder leiding van personal trainer Etiënne Verstegen training krijgen. De training bestaat uit voetbaltechnische oefeningen en kracht.

Barcelona
Hoewel Mbuyamba het fijn vindt dat hij weer kan trainen in een groep, mist hij wel zijn leven in Barcelona. "Het is fijn om mijn vrienden en familie hier te zien, maar eerlijk gezegd wil ik zo snel mogelijk terug om weer te trainen met mijn team." Mbuyamba komt uit in het Onder 19-team van de Spaanse grootmacht. Hij maakte vorig seizoen zijn debuut tijdens de training van het eerste team. "Ik ben heel blij dat ik mee mocht doen. De training ging heel lekker", zegt een nuchtere Mbuyamba.

Interesse
Over de interesse van diverse nationale- en internationale clubs wil het talent niet veel kwijt. "Ik heb nog een contract tot en met 2023 en we zien wel hoe het loopt." Hij hoopt binnenkort te kunnen aansluiten bij zijn team in Barcelona. Mbuyamba maakte vorig jaar de overstap van MVV Maastricht naar de jeugd van FC Barcelona.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen