Overslaan en naar de inhoud gaan

Barcelona-talent Mbuyamba traint op veld Rothem

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 19:29

Xavier Mbuyamba houdt zijn conditie op peil op het amateurveld van Rothem.

De 19-jarige verdediger hoopt echter snel terug te kunnen naar zijn club FC Barcelona.

Training
Sinds het uitbreken van het coronavirus is Mbuyamba terug in Maastricht. Hij is inmiddels aangesloten bij een groep voetballers die onder leiding van personal trainer Etiënne Verstegen training krijgen. De training bestaat uit voetbaltechnische oefeningen en kracht.

Barcelona
Hoewel Mbuyamba het fijn vindt dat hij weer kan trainen in een groep, mist hij wel zijn leven in Barcelona. "Het is fijn om mijn vrienden en familie hier te zien, maar eerlijk gezegd wil ik zo snel mogelijk terug om weer te trainen met mijn team." Mbuyamba komt uit in het Onder 19-team van de Spaanse grootmacht. Hij maakte vorig seizoen zijn debuut tijdens de training van het eerste team. "Ik ben heel blij dat ik mee mocht doen. De training ging heel lekker", zegt een nuchtere Mbuyamba.

Interesse
Over de interesse van diverse nationale- en internationale clubs wil het talent niet veel kwijt. "Ik heb nog een contract tot en met 2023 en we zien wel hoe het loopt." Hij hoopt binnenkort te kunnen aansluiten bij zijn team in Barcelona. Mbuyamba maakte vorig jaar de overstap van MVV Maastricht naar de jeugd van FC Barcelona.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen