Overslaan en naar de inhoud gaan

Barcelona-talent Mbuyamba traint op veld Rothem

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 19:29

Xavier Mbuyamba houdt zijn conditie op peil op het amateurveld van Rothem.

De 19-jarige verdediger hoopt echter snel terug te kunnen naar zijn club FC Barcelona.

Training
Sinds het uitbreken van het coronavirus is Mbuyamba terug in Maastricht. Hij is inmiddels aangesloten bij een groep voetballers die onder leiding van personal trainer Etiƫnne Verstegen training krijgen. De training bestaat uit voetbaltechnische oefeningen en kracht.

Barcelona
Hoewel Mbuyamba het fijn vindt dat hij weer kan trainen in een groep, mist hij wel zijn leven in Barcelona. "Het is fijn om mijn vrienden en familie hier te zien, maar eerlijk gezegd wil ik zo snel mogelijk terug om weer te trainen met mijn team." Mbuyamba komt uit in het Onder 19-team van de Spaanse grootmacht. Hij maakte vorig seizoen zijn debuut tijdens de training van het eerste team. "Ik ben heel blij dat ik mee mocht doen. De training ging heel lekker", zegt een nuchtere Mbuyamba.

Interesse
Over de interesse van diverse nationale- en internationale clubs wil het talent niet veel kwijt. "Ik heb nog een contract tot en met 2023 en we zien wel hoe het loopt." Hij hoopt binnenkort te kunnen aansluiten bij zijn team in Barcelona. Mbuyamba maakte vorig jaar de overstap van MVV Maastricht naar de jeugd van FC Barcelona.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen