Overslaan en naar de inhoud gaan

Barbecuebrandje jaagt flatbewoners het dak op in Swalmen

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 20:29

De brandweer is vrijdagavond met tankautospuit en hoogwerker uitgerukt na een brandmelding in een appartementencomplex in Swalmen.

De hulpdiensten zijn rond 19:45 uur gealarmeerd over de brand aan de Hoogstraat. Drie bewoners hadden zich volgens een woordvoerder van de brandweer op het dak en op balkons verzameld en zijn door de brandweer uit het complex gehaald.

Loodsen
Dat hoefde overigens niet met de ingeschakelde hoogwerker, meldt een correspondent ter plaatse. Brandweerlieden hebben de flatbewoners via het gebouw naar buiten weten te loodsen.

Emmertjes water
Toen de brandweermannen ter plaatse kwam bij de appartementen boven een boekhandel, zagen ze mensen in de weer met emmertjes water, weet de woordvoerder.

Kooltje
"Kennelijk waren ze aan het barbecuen en is daardoor een kleine brand in een spouwmuur ontstaan", zegt de woordvoerder. "Misschien dat daar een kooltje in is gevallen." Hij geeft aan dat er witte rook uit de spouwmuur kwam, maar dat het vuur inmiddels is gedoofd.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen