Overslaan en naar de inhoud gaan

Barbecuebrandje jaagt flatbewoners het dak op in Swalmen

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 20:29

De brandweer is vrijdagavond met tankautospuit en hoogwerker uitgerukt na een brandmelding in een appartementencomplex in Swalmen.

De hulpdiensten zijn rond 19:45 uur gealarmeerd over de brand aan de Hoogstraat. Drie bewoners hadden zich volgens een woordvoerder van de brandweer op het dak en op balkons verzameld en zijn door de brandweer uit het complex gehaald.

Loodsen
Dat hoefde overigens niet met de ingeschakelde hoogwerker, meldt een correspondent ter plaatse. Brandweerlieden hebben de flatbewoners via het gebouw naar buiten weten te loodsen.

Emmertjes water
Toen de brandweermannen ter plaatse kwam bij de appartementen boven een boekhandel, zagen ze mensen in de weer met emmertjes water, weet de woordvoerder.

Kooltje
"Kennelijk waren ze aan het barbecuen en is daardoor een kleine brand in een spouwmuur ontstaan", zegt de woordvoerder. "Misschien dat daar een kooltje in is gevallen." Hij geeft aan dat er witte rook uit de spouwmuur kwam, maar dat het vuur inmiddels is gedoofd.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen