Overslaan en naar de inhoud gaan

Barbecuebrandje jaagt flatbewoners het dak op in Swalmen

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 20:29

De brandweer is vrijdagavond met tankautospuit en hoogwerker uitgerukt na een brandmelding in een appartementencomplex in Swalmen.

De hulpdiensten zijn rond 19:45 uur gealarmeerd over de brand aan de Hoogstraat. Drie bewoners hadden zich volgens een woordvoerder van de brandweer op het dak en op balkons verzameld en zijn door de brandweer uit het complex gehaald.

Loodsen
Dat hoefde overigens niet met de ingeschakelde hoogwerker, meldt een correspondent ter plaatse. Brandweerlieden hebben de flatbewoners via het gebouw naar buiten weten te loodsen.

Emmertjes water
Toen de brandweermannen ter plaatse kwam bij de appartementen boven een boekhandel, zagen ze mensen in de weer met emmertjes water, weet de woordvoerder.

Kooltje
"Kennelijk waren ze aan het barbecuen en is daardoor een kleine brand in een spouwmuur ontstaan", zegt de woordvoerder. "Misschien dat daar een kooltje in is gevallen." Hij geeft aan dat er witte rook uit de spouwmuur kwam, maar dat het vuur inmiddels is gedoofd.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen