Overslaan en naar de inhoud gaan

Bankroet dichtbij na verzuim Solland Solar-top

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 20:38

De dagen van Solland Solar in Heerlen lijken geteld.

Met het verstrijken vrijdag van een ultimatum - een vordering van de curator op de Italiaanse eigenaar om een substantieel bedrag over te maken zodat lopende financiële verplichtingen kunnen worden voldaan - is het bankroet nabij.

Faillissement
Door zelf uitstel van betaling aan te vragen, heeft Solland Solar eerder deze week nog een snel faillissement kunnen afwenden. Bij het uitblijven van een betaling, restte curator/bewindvoerder Dominique Roomberg gisteren echter slechts één formele optie. "Ik zal de rechtbank vragen om het verzoek tot uitstel van betaling in te trekken en om het faillissement uit te spreken."

Naar verwachting zal de rechtbank zich begin komende week over het voorstel buigen.

Lees hier eerdere berichten over de situatie bij Solland Solar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechter buigt zich over faillissement Solland Solar
Solland Solar Vlag
Uitstel van betaling voor Solland Solar uit Heerlen
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Solland Solar afgesloten van water wegens wanbetaling
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen