Overslaan en naar de inhoud gaan

Bank Maastricht krijgt waarschuwing van bombriefverzenders

Geplaatst opvrijdag 3 januari 2020 - 15:57

Een bankfiliaal in Maastricht heeft vrijdag een waarschuwingsbrief gekregen, volgens de politie van dezelfde afzender als van de bombrieven die zijn gevonden in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Een woordvoerder van ABN AMRO bevestigt de ontvangst van de waarschuwingsbrief, maar wil verder geen commentaar geven. Wat er in de brief staat, is niet bekend.

Explosief
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam tegen 14:00 uur naar het pand van ABN AMRO aan de Avenue Céramique om onderzoek te doen. In de brief zat een waarschuwing, maar geen explosief. Dat was wel het geval bij eerdere bombrieven die de afgelopen dagen zijn gevonden. Eén van die bombrieven was geadresseerd aan een bedrijf in Maastricht, maar werd uiteindelijk retour gezonden aan een incassobureau in Rotterdam.

Lees ook: Bombrief was bestemd voor Maastrichts bedrijf

Brandschade
Daar werd de brief donderdag tussen de post ontdekt. Op de brief stond de vervalste afzender. Dat poststuk had wel brandschade opgelopen, maar was niet ontploft.

Waarschuwingsbrieven
Het bedrijf waaraan een bombrief gericht was, heeft donderdag wel een waarschuwingsbrief gekregen. Dat geldt voor alle bedrijven die een bombrief hebben ontvangen. Onder de verbrande bombrief die bij het Rotterdams incassobureau terechtkwam, bleek nog een deel van een andere envelop onder te zitten. Daar zaten geen explosieven in. Het is nog onduidelijk of die er wel in hebben gezeten.

Aan wie de tweede brief was geadresseerd, is nog niet bekend. De politie sluit niet uit dat aan de bank in Maastricht ook een bombrief was gericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen