Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bank investeert 30 miljoen in Limburgs Energiefonds

Geplaatst opdinsdag 27 juni 2017 - 12:30

De Europese Investeringsbank (EIB) investeert 30 miljoen euro in het Limburgs Energiefonds van de provincie.

Dat gebeurt in de vorm van een geldlening.

Energiefonds
Het Limburgs
Energiefonds bestaat sinds 2013 en is bedoeld voor kansrijke projecten waarbij duurzame energie wordt opgewekt en de CO2-uitstoot wordt teruggedrongen. Ook initiatieven waarbij producten en grondstoffen worden hergebruikt vallen onder het fonds.

Investering
Bij het
Energiefonds gaat het om leningen en niet om subsidies. Het fonds wordt op die manier steeds weer aangevuld doordat het geld weer terugvloeit. Door de investering van de EIB groeit de omvang van het fonds van 60 naar 90 miljoen euro.

27 projecten
V
olgens de provincie is via het Energiefonds tot nu toe geïnvesteerd in 27 projecten. Die zijn goed voor 3.500 arbeidsplaatsen en een vermindering van de CO2-uitstoot met 1,7 miljoen ton. Dat is vergelijkbaar met 40 windmolens, aldus de provincie.

Het is de eerste keer dat de EIB investeert in een Nederlands provinciaal energiefonds. In het najaar worden de officiële handtekeningen gezet.

Tevreden
VVD-minister Henk Kamp is erg te spreken over de gang van zaken.
Het Limburgs Energiefonds bewijst dat de overgang naar duurzame energie volop economische kansen biedt. De lening van de EIB is daar een blijk van waardering van, aldus Kamp.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘Weinig last van stijgend mijnwater’
Huurders eisen aanpassing van Warmtewet
Provincie en ministerie blijven vechten tegen windmolens
Printerfabriek Océ: 'Snel besluit windmolens onverantwoord'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen