Overslaan en naar de inhoud gaan

Bandidos werden afgeluisterd in auto's

Geplaatst opzaterdag 13 juni 2015 - 7:00

Gesprekken van de onlangs opgepakte Bandidos zijn in de loop van het onderzoek opgenomen met in hun auto's aangebrachte afluisterapparatuur.

Dat blijkt uit onderzoek van de Limburgse kranten.

Afpersing
Door het afluisteren kon de politie bijvoorbeeld - via een in een auto van een clublid geplaatst microfoontje - horen hoe Bandidos William V., zijn vader Karel en het toenmalige clublid Anthony P. napraatten over een geschil met een schuttinghandelaar uit Helmond. Justitie verdenkt de drie van afpersing van die ondernemer.

50.000 euro
De Helmondenaar zou te horen hebben gekregen dat hij 50.000 euro moest betalen aan Bandidos-leden naar aanleiding van een conflict over een geplaatste schutting bij William V. uit Geleen. De Limburgse kranten beschrijven in de zaterdageditie hoe dit in zijn werk ging.

Lees hier alles over de motorbendes in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Foto toegetakelde man stond op gsm ex-Bandido Anthy P.
Ook laatste Bandidos-verdachte op vrije voeten
Ex-lid Bandidos verplaatst vanwege liquidatieplan
'Raketwerpers waren niet bedoeld voor motorbende-oorlog'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen