Overslaan en naar de inhoud gaan

Bandidos verdacht van afpersing en mishandeling

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2015 - 15:00

De 14 opgepakte leden van Bandidos worden verdacht van afpersing van ondernemers, handel in soft- en harddrugs, mishandeling en openbaar geweld.

Woensdag zijn 20 personen aangehouden in Limburg, Brabant, België en Duitsland.

Achter tralies
Met het oprollen van een groot deel van het Limburgse chapter van de omstreden motorclub denkt het Openbaar Ministerie hen voorlopig lange tijd achter de tralies te kunnen zetten. De recente knokpartij van Bandidos en de aan Hells Angels gelieerde Red Devils bij café Dug Out in Sittard wordt ook meegenomen in de aanklachten, maar is niet de directe aanleiding voor de verdenkingen, zeggen de opsporingsdiensten.

Onderzoek
"Het onderzoek liep al veel langer en het voornemen om in te grijpen ook", zegt hoofdofficier Roger Bos. Woensdag is ook een Red Devil opgepakt, dat had te maken met de openlijke confrontatie bij cafe Dug Out.

Arrestaties
De politie viel binnen in Geleen, Oirsbeek, Urmond, Heerlen, Maastricht, Sittard, Roermond, Maasbracht, Echt, Susteren, Swalmen, Nieuwstadt, Helmond, Vlijmen, Eindhoven, Valkenswaard, Antwerpen, Borgloon en de Selfkant. Aanvankelijk stonden er 17 mensen en circa 30 locaties op de lijst voor arrestaties en doorzoekingen. In de loop van de dag leverden die invallen weer nieuwe informatie op voor extra arrestaties.

Tijdens de grootschalige acties werden er in Geleen twee drugslabs aangetroffen. Tijdens een doorzoekingen vond de politie daar ook een raketwerper.

Ramakers
Bij de grote politieactie tegen motorclub Bandidos is ook president Harrie Ramakers opgepakt. De voorman van de motorclub werd in alle vroegte van zijn bed gelicht in zijn woning in Nieuwstadt. Tegen zijn advocaat Phil Boonen liet Ramakers weten 'boos, verward en teleurgesteld' te zijn.

Lees hier meer over de mega-actie tegen motorbendes.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vechtpartij café Dug Out Sittard Bandidos Red Devils
Gestolen hesje motorclub aanleiding voor massale vechtpartij
ANP-56655977
Justitie wil miljoenen euro's van motorclub Bandidos
Vechtpartij café Dug Out Sittard Bandidos Red Devils
Advocate kritisch: 'Bandidos-zaak gebouwd op drijfzand'
Hells Angel die schoot in café in Sittard weer de cel in
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen