Overslaan en naar de inhoud gaan

Bandidos-lid wil geen beveiliging na granaat-affaire

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 16:12

Een Bandidos-lid uit Echt vindt het niet nodig dat hij persoonlijk beveiligd wordt. Hij kreeg dat aanbod van de politie, nadat er een handgranaat werd gevonden in de Cypresstraat in Echt. Het explosief lag in de voortuin van zijn buurman.

Dat vertelt zijn advocaat, Ludo Hameleers, in gesprek met L1.

Lees ook: Noodverordening in Holtum en Echt na vondst granaten

Even schrikken
Het Bandidos-lid voelt zich niet bedreigd, vertelt de raadsman. "Die handgranaat is ook niet in zijn voortuin gelegd, maar in die van de buurman", legt Hameleers uit. "Maar natuurlijk; het is even schrikken als er een granaat in de buurt wordt gevonden. Dat gebeurt je niet iedere dag."

Gevaarlijke buurman
Dat Bandidos-leider Harrie Ramakers en zijn zoon Jeremy ook een handgranaat in hun voortuin vonden, doet de man weinig. "Je kan denken: één plus één is twee. Maar hij heeft geen reden om te denken dat iemand hem naar het leven staat." Overigens is de buurman bij wie de granaat in de tuin is aangetroffen een politieagent. "Dan blijkt maar dat het gevaarlijk is om naast een agent te wonen", zegt Hameleers met een knipoog.

Laffe hond
In het geval van Jeremy lag het explosief wél in zijn eigen voortuin. Hij uitte zijn woede op Facebook en loofde een beloning van 10.000 euro uit aan degene die kan vertellen 'welke laffe hond een granaat in mijn voortuin heeft gelegd'. Of er al tips binnen zijn gekomen, weet zijn advocaat Leon van Kleef niet. "Dan moet u niet bij mij zijn, ik leid het onderzoek niet." Of Jeremy ook persoonlijke beveiliging krijgt, of dat die beveiliging is aangeboden, weet Van Kleef niet. "Al sla je me dood."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen