Overslaan en naar de inhoud gaan

Bandidos-lid wil geen beveiliging na granaat-affaire

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 16:12

Een Bandidos-lid uit Echt vindt het niet nodig dat hij persoonlijk beveiligd wordt. Hij kreeg dat aanbod van de politie, nadat er een handgranaat werd gevonden in de Cypresstraat in Echt. Het explosief lag in de voortuin van zijn buurman.

Dat vertelt zijn advocaat, Ludo Hameleers, in gesprek met L1.

Lees ook: Noodverordening in Holtum en Echt na vondst granaten

Even schrikken
Het Bandidos-lid voelt zich niet bedreigd, vertelt de raadsman. "Die handgranaat is ook niet in zijn voortuin gelegd, maar in die van de buurman", legt Hameleers uit. "Maar natuurlijk; het is even schrikken als er een granaat in de buurt wordt gevonden. Dat gebeurt je niet iedere dag."

Gevaarlijke buurman
Dat Bandidos-leider Harrie Ramakers en zijn zoon Jeremy ook een handgranaat in hun voortuin vonden, doet de man weinig. "Je kan denken: één plus één is twee. Maar hij heeft geen reden om te denken dat iemand hem naar het leven staat." Overigens is de buurman bij wie de granaat in de tuin is aangetroffen een politieagent. "Dan blijkt maar dat het gevaarlijk is om naast een agent te wonen", zegt Hameleers met een knipoog.

Laffe hond
In het geval van Jeremy lag het explosief wél in zijn eigen voortuin. Hij uitte zijn woede op Facebook en loofde een beloning van 10.000 euro uit aan degene die kan vertellen 'welke laffe hond een granaat in mijn voortuin heeft gelegd'. Of er al tips binnen zijn gekomen, weet zijn advocaat Leon van Kleef niet. "Dan moet u niet bij mij zijn, ik leid het onderzoek niet." Of Jeremy ook persoonlijke beveiliging krijgt, of dat die beveiliging is aangeboden, weet Van Kleef niet. "Al sla je me dood."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen