Overslaan en naar de inhoud gaan

Bandidos-lid wil geen beveiliging na granaat-affaire

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 16:12

Een Bandidos-lid uit Echt vindt het niet nodig dat hij persoonlijk beveiligd wordt. Hij kreeg dat aanbod van de politie, nadat er een handgranaat werd gevonden in de Cypresstraat in Echt. Het explosief lag in de voortuin van zijn buurman.

Dat vertelt zijn advocaat, Ludo Hameleers, in gesprek met L1.

Lees ook: Noodverordening in Holtum en Echt na vondst granaten

Even schrikken
Het Bandidos-lid voelt zich niet bedreigd, vertelt de raadsman. "Die handgranaat is ook niet in zijn voortuin gelegd, maar in die van de buurman", legt Hameleers uit. "Maar natuurlijk; het is even schrikken als er een granaat in de buurt wordt gevonden. Dat gebeurt je niet iedere dag."

Gevaarlijke buurman
Dat Bandidos-leider Harrie Ramakers en zijn zoon Jeremy ook een handgranaat in hun voortuin vonden, doet de man weinig. "Je kan denken: één plus één is twee. Maar hij heeft geen reden om te denken dat iemand hem naar het leven staat." Overigens is de buurman bij wie de granaat in de tuin is aangetroffen een politieagent. "Dan blijkt maar dat het gevaarlijk is om naast een agent te wonen", zegt Hameleers met een knipoog.

Laffe hond
In het geval van Jeremy lag het explosief wél in zijn eigen voortuin. Hij uitte zijn woede op Facebook en loofde een beloning van 10.000 euro uit aan degene die kan vertellen 'welke laffe hond een granaat in mijn voortuin heeft gelegd'. Of er al tips binnen zijn gekomen, weet zijn advocaat Leon van Kleef niet. "Dan moet u niet bij mij zijn, ik leid het onderzoek niet." Of Jeremy ook persoonlijke beveiliging krijgt, of dat die beveiliging is aangeboden, weet Van Kleef niet. "Al sla je me dood."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen