Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bandidos leidt jeugd op in supportclub Chicanos'

Geplaatst opmaandag 11 januari 2016 - 7:15

Justitie heeft aanwijzingen dat motorclub Bandidos een 'criminele kweekschool' voor jeugd heeft ondergebracht bij supportclub Chicanos.

Dat schrijft de Telegraaf maandag op basis van vertrouwelijke justitiestukken.

Knokploeg
Bij de Chicanos, dat als een soort knokploeg fungeerde, zouden de jongeren zich bezig houden met bedreigingen, drugsdelicten en het plegen van geweld. De mannen kwamen in aanmerking voor een plekje binnen de Bandidos als ze zich als lid van de Chicanos 'bewezen' hebben.

Coördinerende rol
Volgens de krant vervulde Jacky H. (28) uit Heerlen een coördinerende rol bij de oprichting van de Chicanos-chapter. Bij doorzoeking van zijn woning werden spullen van de Chicanos aangetroffen. In een onderschept sms'je staat dat er sprake is van 'een transfer van H. om de jongens daar een beetje wegwijs te maken'. Eén van de leden van de Chicanos is de zestienjarige zoon van Marco H., de verdachte vicepresident van de Bandidos.

De advocaat van Jacky H. en Marco H. onthoudt zich van een reactie.

Lees meer over de motorbendes in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bandido Marco H. mag zoon toch zien
België tipte politie over drugslijn Bandidos
Bandido Marco H.: kiezen tussen cel en zoon
Justitie: Bandidos Sittard is criminele organisatie
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen