Overslaan en naar de inhoud gaan

Bandidos-advocaat: 'Mijn klanten zijn zeer blij'

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 19:40

Advocaat Marnix van der Werf is zéér te spreken over de uitspraak van het Hof in Arnhem over motorclub Bandidos. Het gerechtshof besloot het verbod op de club deels terug te draaien.

In 2017 verbood rechtbank Utrecht de motorclub in zijn geheel. Dinsdag werd er aan dat besluit gesleuteld; de chapters van de club mogen gewoon blijven bestaan.

Lees ook: Deur geopend voor Bandidos: géén geheel verbod

Niet bestaand
Het Hof verbood 'Bandidos Holland' en alle uitingen van die club. Iemand die echter 'Bandidos Sittard' op zijn jas heeft staan, kan probleemloos de straat op. "Het Openbaar Ministerie heeft de rechter gevraagd om een verbod voor een club die niet bestaat, Bandidos Holland", zegt Van der Werf. "Dan kan je niet van de rechter verwachten dat ze de clubs die wél bestaan, zoals Bandidos Sittard, gaan verbieden."

'Gewoon onjuist'
Van der Werf noemt de uitspraak van de rechtbank Utrecht 'gewoon onjuist' en is meer te spreken over het vonnis van het Hof. "Mijn klanten zijn zeer blij en wij, de advocaten, ook. De chapters kunnen nu voortbestaan en met ingang van deze dag hun clubleven weer leven."

Geen overwinning
Overigens kijkt justitie anders naar de zaak. Het verbod van Bandidos Holland is wel degelijk een belangrijke stap, stelt zij. Justitie gaat in cassatie, om in een nieuwe zaak alsnog aan te tonen dat alle chapters onder de paraplu van 'Holland' vallen en daarom verboden moeten worden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen