Overslaan en naar de inhoud gaan

Bandencontrole voor vakantiegangers langs A2

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 8:42

Vakantiegangers kunnen vrijdag hun banden laten controleren langs de A2 bij Eijsden.

Om problemen voor het vakantieverkeer te voorkomen en de risico’s op klapbanden onderweg te verkleinen, gaat BOVAG auto's en caravans controleren op versleten banden.

Profieldikte
Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat bijna 90 procent van de Nederlandse automobilisten niet weet bij welke profieldiepte hun autobanden vervangen moeten worden. Het wettelijke minimum is 1,6 millimeter, maar die grens is bij meer dan de helft van de automobilisten niet bekend.

Levensgevaarlijk
Sterker nog, ruim een kwart denkt dat 1,2 millimeter het minimum is. Meer dan 10 procent meent dat 0,6 millimeter het minimum is. Volgens BOVAG zijn de banden dan zo goed als kaal en dat kan levensgevaarlijk zijn. Verder merkt BOVAG dat veel vakantiegangers niet de juiste bandenspanning hebben bij een volgeladen caravan.

Vrijdagmiddag staat vanaf 12:00 uur een team van monteurs klaar bij verzorgingsplaats Knuvelkes langs de A2.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen