Overslaan en naar de inhoud gaan

Band tussen Valkenburg en Jiangyou nu officieel

Geplaatst opvrijdag 24 februari 2017 - 11:33

De vriendschapband van Valkenburg aan de Geul met de Chinese stad Jiangyou is nu officieel. Vrijdagochtend zijn in Jiangyou de handtekeningen gezet.

Jiangyou ligt in de provincie Sishuan, waar de provincie Limburg ook een speciale relatie mee heeft.

Contacten
Volgens waarnemend burgemeester Martin Eurlings levert de vriendschapsband zowel Valkenburg als Limburg veel op. Contacten tussen verschillende bedrijven moeten ervoor zorgen dat Valkenburg een toeristische trekpleister wordt vanwaaruit Chinese toeristen Nederland of de rest van Europa bezoeken.

Uitwisseling
In de overeenkomst is ook afgesproken dat China meedoet aan het Limburgse uitwisselingsprogramma voor scholieren Global Exploration, dat gevestigd is in Valkenburg.

Laatste
Het bezoek van de Valkenburgse delegatie aan Jiangyou is voor Martin Eurlings één van zijn laatste officiële optredens als burgemeester. Komende woensdag, 1 maart, treedt de nieuwe waarnemend burgemeester Jan Schrijen aan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eurlings: 'Imago Valkenburg bijzaak in loverboy-zaak'
'Uitgaansgeweld in Valkenburg is incident'
Auto Parkeren Parkeerplaats
Valkenburg gaat fout geparkeerde auto's wegslepen
Valkenburg sluit drugspand
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen