Overslaan en naar de inhoud gaan

Ballonvaarders ontsnappen op het nippertje aan natte voeten

Geplaatst opdonderdag 10 september 2020 - 22:21

Een stel ballonvaarders is donderdag aan het begin van de avond aan natte voeten en erger ontsnapt toen hun gondel terechtkwam op de Maasplassen in de buurt van Thorn.

De ballon was opgestegen in de buurt van het restaurant de Boschmolenplas. Volgens omstanders verliep dat niet geheel vlekkeloos. "Dat ging al maar net oké", zo laat een van hen weten op Facebook.

Vissen
Ruud Koumans, lid van de plaatselijke duikvereniging, was toevallig net aan het varen op De Grote Hegge, toen hij de ballon waarnam. "Ik was aan het vissen en toen zag ik die ballon laag over de bomenlijn aan de waterkant overkomen. Hij ging steeds lager; dat zag er niet goed uit. Omdat er mogelijk iets mis was, ben ik er naartoe gevaren. Maar ze gaven al snel het teken dat ze oké waren."

Ruud filmde hoe de ballon met extra hete lucht werd volgepompt om daarna met enige moeite zich los te weken van het zuigende water.

Duim omhoog
Het is niet helemaal duidelijk hoe de ballontocht daarna is verlopen. Wel is te zien hoe de vier ballonvaarders in de gondel keurig volgens de regels hun mondkapjes dragen en met de duim omhoog laten weten dat alles in orde is als ze vanaf het water opstijgen.

Grote Hegge

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen