Overslaan en naar de inhoud gaan

Ballonvaarders ontsnappen op het nippertje aan natte voeten

Geplaatst opdonderdag 10 september 2020 - 22:21

Een stel ballonvaarders is donderdag aan het begin van de avond aan natte voeten en erger ontsnapt toen hun gondel terechtkwam op de Maasplassen in de buurt van Thorn.

De ballon was opgestegen in de buurt van het restaurant de Boschmolenplas. Volgens omstanders verliep dat niet geheel vlekkeloos. "Dat ging al maar net oké", zo laat een van hen weten op Facebook.

Vissen
Ruud Koumans, lid van de plaatselijke duikvereniging, was toevallig net aan het varen op De Grote Hegge, toen hij de ballon waarnam. "Ik was aan het vissen en toen zag ik die ballon laag over de bomenlijn aan de waterkant overkomen. Hij ging steeds lager; dat zag er niet goed uit. Omdat er mogelijk iets mis was, ben ik er naartoe gevaren. Maar ze gaven al snel het teken dat ze oké waren."

Ruud filmde hoe de ballon met extra hete lucht werd volgepompt om daarna met enige moeite zich los te weken van het zuigende water.

Duim omhoog
Het is niet helemaal duidelijk hoe de ballontocht daarna is verlopen. Wel is te zien hoe de vier ballonvaarders in de gondel keurig volgens de regels hun mondkapjes dragen en met de duim omhoog laten weten dat alles in orde is als ze vanaf het water opstijgen.

Grote Hegge

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen