Overslaan en naar de inhoud gaan

Ballonfestival Hoensbroek definitief afgeblazen

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 15:42

Een flinke tegenslag voor het Parkstad Ballonfestival. Voor de derde dag op rij is op zondag het programma afgelast.

Ook op vrijdag en zaterdag moesten de ballonnen aan de grond blijven in verband met het weer.

'Het is verschrikkelijk'
Vanaf het terrein rondom Kasteel Hoensbroek zouden het hele weekend dagelijks tientallen ballonnen het luchtruim kiezen met passagiers. Die zijn inmiddels allemaal afgebeld. "Het is verschrikkelijk, dit hopen we nooit meer mee te maken", zegt Ton Kurvers van de organisatie. "Maar het gaat echt niet, zelfs als het nog droog zou worden. Alle velden staan onder water."

Alles afgeblazen
Ook speciale ballonnen in de vorm van bijvoorbeeld een kat blijven aan de grond. Het randprogramma met oude ballonnen en een carrousel voor de kinderen is eveneens afgeblazen. Even hoopte de organisatie nog dat de nightshow, een licht- en geluidshow met ballonnen, in plaats van zaterdag op zondag kon doorgaan. Maar ook toen gooide het weer roet in het eten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen