Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL wil sporthal Boshoven kopen

Geplaatst opzaterdag 17 oktober 2020 - 20:22

De Basketbal Academie Weert heeft plannen om sporthal Boshoven te kopen.

De club heeft enkele jaren geleden al bij de gemeente Weert kenbaar gemaakt de hal waarin de basketbalteams trainen en spelen over te willen nemen en heeft dat onlangs opnieuw aan het gemeentebestuur laten weten.

50.000 euro
“Wij betalen jaarlijks zo’n 50.000 euro huur, maar kunnen de hal niet optimaal gebruiken”, vertelt voorzitter Jeroen van Veen tegen L1.  

“Wij moeten na onze wedstrijd op zaterdagavond de vloer opruimen, omdat er op zondagmorgen andere gebruikers zijn en kunnen er op zondagavond na 21:00 uur niet terecht”, vervolgt de preses van de eredivisionist. “Daarnaast hebben wij met tal van andere beperkingen te maken.”

Thuisbasis BAL
De gemeenteraad van Weert bespreekt binnenkort de nota De Aftrap en zal dan moeten bepalen wat er komend decennium met de verschillende binnen- en buitensportaccommodaties moet gebeuren. Volgens de gemeente moet de sporthal in Boshoven, de thuisbasis van BAL, over vijf jaar vernieuwd of vervangen worden.

Rendabel
De belangstelling voor basketbal neemt nog steeds toe en BAL wil over een jaar of drie met een vrouwenteam in de eredivisie gaan spelen, maar zal daarvoor de accommodatie nog meer dan nu moeten kunnen gebruiken. Jeroen van Veen is ervan overtuigd dat BAL de sporthal op een rendabele wijze kan exploiteren. Ook andere sportclubs kunnen er dan gebruik van maken.

Nieuwe keuken
De basketbalclub heeft de afgelopen jaren al heel wat verbeteringen aangebracht. Zo is de kantine - met financiële steun van de provincie, gemeente en sponsors - flink onder handen genomen en wordt momenteel de keuken vernieuwd. “Die was al 35 jaar oud en aan vervanging toe.” De nieuwe keuken vergt een investering van zo’n 36.000 euro, waarvan de gemeente zo’n 20% subsidieert. Mogelijkerwijs worden daarin naast sportmaaltijden ook maaltijden voor ouderen bereid.

Afgeschreven
De sporthal is over vijf jaar afgeschreven. Op een financiële bijdrage van het stadsbestuur voor verdere verbeteringen van de accommodatie hoeft BAL niet te rekenen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen