Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL wil sporthal Boshoven kopen

Geplaatst opzaterdag 17 oktober 2020 - 20:22

De Basketbal Academie Weert heeft plannen om sporthal Boshoven te kopen.

De club heeft enkele jaren geleden al bij de gemeente Weert kenbaar gemaakt de hal waarin de basketbalteams trainen en spelen over te willen nemen en heeft dat onlangs opnieuw aan het gemeentebestuur laten weten.

50.000 euro
“Wij betalen jaarlijks zo’n 50.000 euro huur, maar kunnen de hal niet optimaal gebruiken”, vertelt voorzitter Jeroen van Veen tegen L1.  

“Wij moeten na onze wedstrijd op zaterdagavond de vloer opruimen, omdat er op zondagmorgen andere gebruikers zijn en kunnen er op zondagavond na 21:00 uur niet terecht”, vervolgt de preses van de eredivisionist. “Daarnaast hebben wij met tal van andere beperkingen te maken.”

Thuisbasis BAL
De gemeenteraad van Weert bespreekt binnenkort de nota De Aftrap en zal dan moeten bepalen wat er komend decennium met de verschillende binnen- en buitensportaccommodaties moet gebeuren. Volgens de gemeente moet de sporthal in Boshoven, de thuisbasis van BAL, over vijf jaar vernieuwd of vervangen worden.

Rendabel
De belangstelling voor basketbal neemt nog steeds toe en BAL wil over een jaar of drie met een vrouwenteam in de eredivisie gaan spelen, maar zal daarvoor de accommodatie nog meer dan nu moeten kunnen gebruiken. Jeroen van Veen is ervan overtuigd dat BAL de sporthal op een rendabele wijze kan exploiteren. Ook andere sportclubs kunnen er dan gebruik van maken.

Nieuwe keuken
De basketbalclub heeft de afgelopen jaren al heel wat verbeteringen aangebracht. Zo is de kantine - met financiële steun van de provincie, gemeente en sponsors - flink onder handen genomen en wordt momenteel de keuken vernieuwd. “Die was al 35 jaar oud en aan vervanging toe.” De nieuwe keuken vergt een investering van zo’n 36.000 euro, waarvan de gemeente zo’n 20% subsidieert. Mogelijkerwijs worden daarin naast sportmaaltijden ook maaltijden voor ouderen bereid.

Afgeschreven
De sporthal is over vijf jaar afgeschreven. Op een financiële bijdrage van het stadsbestuur voor verdere verbeteringen van de accommodatie hoeft BAL niet te rekenen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen