Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL wil eens geen hekkensluiter zijn: 'Hebben meer talent'

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 21:54

Basketball Academie Limburg heeft een helder doel voor het nieuw seizoen: niet laatste worden. Dat moet gaan gebeuren met een bredere, fysiek sterkere en bovenal getalenteerde spelersgroep.

Assistent-coach Koen van Gerwen is positief gestemd. "We hebben een heel jonge ploeg, dat ga je in wedstrijden merken, maar ook een ploeg met potentie die zich kan kan ontwikkelen. Niet alleen binnen nu en vijf jaar, maar ook al tijdens dit seizoen."

Burch-Manning
BAL zag deze zomer de Amerikaanse sterspeler Tony Washington naar Slovenië vertrekken. Daar kwam een nieuwe Amerikaan voor terug: Trey Burch-Manning kwam van het basketbalteam van de University Of South Dakota naar Weert. Daarnaast legde de club de Kroaten Marijan Obad en Filip Brzica vast en keerde Roel Aarts na een jaar afwezigheid terug op het oude nest. Bovendien werden enkele eigen talenten naar de hoofdmacht overgeheveld.

Meer upside
"We zijn nog steeds jong, maar we zijn nu iets atletischer en sterker, ondanks dat Tony Washington een heel grote kerel was", analyseert Van Gerwen. "Maar met de teruggekomen Roel Aarts hebben we ook meer fysieke kracht. We zijn tot nu toe best tevreden over het team. Een team met iets meer upside, iets meer talent dan wat we de afgelopen jaren gewend waren. We hebben nu jongens met meer potentie om heel grote profs te worden."

Van de laatste plek af
En dus wil BAL eens afrekenen met die vermaledijde laatste plaats in de Dutch Basketball League. In 2013 lukte de Weerter formatie voor het laatst om níét als allerlaatste te eindigen. In het afgelopen seizoen werd in 34 wedstrijden slechts vijf keer gewonnen. De nummer voorlaatst, het Rotterdamse Feyenoord, won negen keer. "Ons doel is echt om van die laatste plek af te komen. We willen een gooi doen naar de plekken daarboven. Dat is belangrijk voor ons", aldus de stellige assistent-trainer.

Test
Uitgerekend Feyenoord is donderdag de opponent in BAL's derde oefenwedstrijd. De eerste twee oefenduels werden gewonnen door het team van coach Radenko Varagic, maar het duel van donderdag wordt een echte test. "Maar het is voor ons wel nog een verrassing waar zij nu staan", zegt Van Gerwen. "Oud-bondscoach Toon van Helfteren is daar nu de coach, dat is een kwaliteitsimpuls. Tegelijkertijd heeft de oudere garde daar plaats gemaakt voor nieuwe jongens. En wat de import-spelers kunnen brengen, is ieder jaar een verrassing."

De Dutch Basketball League begint voor BAL op 28 september, met een uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen