Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL wil eens geen hekkensluiter zijn: 'Hebben meer talent'

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 21:54

Basketball Academie Limburg heeft een helder doel voor het nieuw seizoen: niet laatste worden. Dat moet gaan gebeuren met een bredere, fysiek sterkere en bovenal getalenteerde spelersgroep.

Assistent-coach Koen van Gerwen is positief gestemd. "We hebben een heel jonge ploeg, dat ga je in wedstrijden merken, maar ook een ploeg met potentie die zich kan kan ontwikkelen. Niet alleen binnen nu en vijf jaar, maar ook al tijdens dit seizoen."

Burch-Manning
BAL zag deze zomer de Amerikaanse sterspeler Tony Washington naar Slovenië vertrekken. Daar kwam een nieuwe Amerikaan voor terug: Trey Burch-Manning kwam van het basketbalteam van de University Of South Dakota naar Weert. Daarnaast legde de club de Kroaten Marijan Obad en Filip Brzica vast en keerde Roel Aarts na een jaar afwezigheid terug op het oude nest. Bovendien werden enkele eigen talenten naar de hoofdmacht overgeheveld.

Meer upside
"We zijn nog steeds jong, maar we zijn nu iets atletischer en sterker, ondanks dat Tony Washington een heel grote kerel was", analyseert Van Gerwen. "Maar met de teruggekomen Roel Aarts hebben we ook meer fysieke kracht. We zijn tot nu toe best tevreden over het team. Een team met iets meer upside, iets meer talent dan wat we de afgelopen jaren gewend waren. We hebben nu jongens met meer potentie om heel grote profs te worden."

Van de laatste plek af
En dus wil BAL eens afrekenen met die vermaledijde laatste plaats in de Dutch Basketball League. In 2013 lukte de Weerter formatie voor het laatst om níét als allerlaatste te eindigen. In het afgelopen seizoen werd in 34 wedstrijden slechts vijf keer gewonnen. De nummer voorlaatst, het Rotterdamse Feyenoord, won negen keer. "Ons doel is echt om van die laatste plek af te komen. We willen een gooi doen naar de plekken daarboven. Dat is belangrijk voor ons", aldus de stellige assistent-trainer.

Test
Uitgerekend Feyenoord is donderdag de opponent in BAL's derde oefenwedstrijd. De eerste twee oefenduels werden gewonnen door het team van coach Radenko Varagic, maar het duel van donderdag wordt een echte test. "Maar het is voor ons wel nog een verrassing waar zij nu staan", zegt Van Gerwen. "Oud-bondscoach Toon van Helfteren is daar nu de coach, dat is een kwaliteitsimpuls. Tegelijkertijd heeft de oudere garde daar plaats gemaakt voor nieuwe jongens. En wat de import-spelers kunnen brengen, is ieder jaar een verrassing."

De Dutch Basketball League begint voor BAL op 28 september, met een uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen