Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL wil eens geen hekkensluiter zijn: 'Hebben meer talent'

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 21:54

Basketball Academie Limburg heeft een helder doel voor het nieuw seizoen: niet laatste worden. Dat moet gaan gebeuren met een bredere, fysiek sterkere en bovenal getalenteerde spelersgroep.

Assistent-coach Koen van Gerwen is positief gestemd. "We hebben een heel jonge ploeg, dat ga je in wedstrijden merken, maar ook een ploeg met potentie die zich kan kan ontwikkelen. Niet alleen binnen nu en vijf jaar, maar ook al tijdens dit seizoen."

Burch-Manning
BAL zag deze zomer de Amerikaanse sterspeler Tony Washington naar Slovenië vertrekken. Daar kwam een nieuwe Amerikaan voor terug: Trey Burch-Manning kwam van het basketbalteam van de University Of South Dakota naar Weert. Daarnaast legde de club de Kroaten Marijan Obad en Filip Brzica vast en keerde Roel Aarts na een jaar afwezigheid terug op het oude nest. Bovendien werden enkele eigen talenten naar de hoofdmacht overgeheveld.

Meer upside
"We zijn nog steeds jong, maar we zijn nu iets atletischer en sterker, ondanks dat Tony Washington een heel grote kerel was", analyseert Van Gerwen. "Maar met de teruggekomen Roel Aarts hebben we ook meer fysieke kracht. We zijn tot nu toe best tevreden over het team. Een team met iets meer upside, iets meer talent dan wat we de afgelopen jaren gewend waren. We hebben nu jongens met meer potentie om heel grote profs te worden."

Van de laatste plek af
En dus wil BAL eens afrekenen met die vermaledijde laatste plaats in de Dutch Basketball League. In 2013 lukte de Weerter formatie voor het laatst om níét als allerlaatste te eindigen. In het afgelopen seizoen werd in 34 wedstrijden slechts vijf keer gewonnen. De nummer voorlaatst, het Rotterdamse Feyenoord, won negen keer. "Ons doel is echt om van die laatste plek af te komen. We willen een gooi doen naar de plekken daarboven. Dat is belangrijk voor ons", aldus de stellige assistent-trainer.

Test
Uitgerekend Feyenoord is donderdag de opponent in BAL's derde oefenwedstrijd. De eerste twee oefenduels werden gewonnen door het team van coach Radenko Varagic, maar het duel van donderdag wordt een echte test. "Maar het is voor ons wel nog een verrassing waar zij nu staan", zegt Van Gerwen. "Oud-bondscoach Toon van Helfteren is daar nu de coach, dat is een kwaliteitsimpuls. Tegelijkertijd heeft de oudere garde daar plaats gemaakt voor nieuwe jongens. En wat de import-spelers kunnen brengen, is ieder jaar een verrassing."

De Dutch Basketball League begint voor BAL op 28 september, met een uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen