Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL wil eens geen hekkensluiter zijn: 'Hebben meer talent'

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 21:54

Basketball Academie Limburg heeft een helder doel voor het nieuw seizoen: niet laatste worden. Dat moet gaan gebeuren met een bredere, fysiek sterkere en bovenal getalenteerde spelersgroep.

Assistent-coach Koen van Gerwen is positief gestemd. "We hebben een heel jonge ploeg, dat ga je in wedstrijden merken, maar ook een ploeg met potentie die zich kan kan ontwikkelen. Niet alleen binnen nu en vijf jaar, maar ook al tijdens dit seizoen."

Burch-Manning
BAL zag deze zomer de Amerikaanse sterspeler Tony Washington naar Slovenië vertrekken. Daar kwam een nieuwe Amerikaan voor terug: Trey Burch-Manning kwam van het basketbalteam van de University Of South Dakota naar Weert. Daarnaast legde de club de Kroaten Marijan Obad en Filip Brzica vast en keerde Roel Aarts na een jaar afwezigheid terug op het oude nest. Bovendien werden enkele eigen talenten naar de hoofdmacht overgeheveld.

Meer upside
"We zijn nog steeds jong, maar we zijn nu iets atletischer en sterker, ondanks dat Tony Washington een heel grote kerel was", analyseert Van Gerwen. "Maar met de teruggekomen Roel Aarts hebben we ook meer fysieke kracht. We zijn tot nu toe best tevreden over het team. Een team met iets meer upside, iets meer talent dan wat we de afgelopen jaren gewend waren. We hebben nu jongens met meer potentie om heel grote profs te worden."

Van de laatste plek af
En dus wil BAL eens afrekenen met die vermaledijde laatste plaats in de Dutch Basketball League. In 2013 lukte de Weerter formatie voor het laatst om níét als allerlaatste te eindigen. In het afgelopen seizoen werd in 34 wedstrijden slechts vijf keer gewonnen. De nummer voorlaatst, het Rotterdamse Feyenoord, won negen keer. "Ons doel is echt om van die laatste plek af te komen. We willen een gooi doen naar de plekken daarboven. Dat is belangrijk voor ons", aldus de stellige assistent-trainer.

Test
Uitgerekend Feyenoord is donderdag de opponent in BAL's derde oefenwedstrijd. De eerste twee oefenduels werden gewonnen door het team van coach Radenko Varagic, maar het duel van donderdag wordt een echte test. "Maar het is voor ons wel nog een verrassing waar zij nu staan", zegt Van Gerwen. "Oud-bondscoach Toon van Helfteren is daar nu de coach, dat is een kwaliteitsimpuls. Tegelijkertijd heeft de oudere garde daar plaats gemaakt voor nieuwe jongens. En wat de import-spelers kunnen brengen, is ieder jaar een verrassing."

De Dutch Basketball League begint voor BAL op 28 september, met een uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen