Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL Weert haalt Amerikaanse center in huis

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 18:36

De Basketball Academie Limburg heeft de 24-jarige Tony Washington als center aangetrokken.

De 2,08 meter lange Amerikaan moet als inside-speler het wegvallen van Roel Aarts en Yarick Brussen compenseren. "Hij moet onze jeugd beter maken", vertelt voorzitter Gerard Ackermans van BAL tegen L1.

Niet gevonden
De Weerter club heeft in eigen land en in Europa gezocht naar een Nederlandse speler, maar niet gevonden. "Dat is de reden dat wij uiteindelijk bij Washington terecht kwamen", vervolgt de preses van BAL. Hij geeft aan dat het aantrekken van een buitenlandse speler eigenlijk afwijkt van het beleid van de Basketball Academie Limburg, maar voegt daar direct aan toe dat een buitenlandse speler jong eigen talent nooit in de weg zal staan.

Washington komt van LaSalle University, is leergierig en gaat in Weert zijn eerste minuten als professioneel basketballer maken. Hij heeft een contract voor één jaar getekend.

Joey Liem
Behalve Washington heeft BAL ook Joey Liem aangetrokken. De 22-jarige guard speelde voor alle Nederlandse jeugdteams en heeft zich voor twee jaar aan de Basketball Academie Limburg verbonden.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen