Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL verliest van Yoast en wacht op play-off-opponent

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 10:14

Basketbal Academie Limburg heeft de laatste competitiewedstrijd voor de start van de play-offs verloren.

De ploeg uit Weert speelde woensdagavond tegen de andere sterke ploeg in de Elite B-poule, Yoast United, en ging na een spannend duel uiteindelijk ten onder: 86-79.

Klein verschil
Yoast en BAL gaven elkaar weinig toe in het eerste kwart en het verschil tussen de twee teams bleef ook in het tweede kwart klein: 47-42. BAL kroop daarna aan de hand van topscorer Sander Hollanders (21 punten) naar de tegenstander uit Bemmel toe, waardoor het slotkwart bij een stand van 64-62 aangevangen werd.

Zevende en achtste
De thuisploeg maakte in de laatste tien minuten dan toch het verschil: 86-79. De uitslag heeft geen impact op de stand op de ranglijst, want vooraf was al duidelijk dat Yoast de Elite B-poule zou winnen en BAL met de tweede plek aan de haal zou gaan. Daardoor gaan zij als nummer zeven en acht op de plaatsingslijst de play-offs in.

Loodzware tegenstander
BAL gaat het daardoor tegen de op papier sterkst mogelijke tegenstander opnemen in de eerste ronde van de play-offs om de landstitel. Donderdagavond wordt duidelijk of dat ZZ Leiden of Heroes Den Bosch wordt. Vóórdat voor het team van Radenko Varagic de play-offs starten, speelt BAL zaterdag in de strijd om de beker een thuiswedstrijd tegen Almere Sailors.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen