Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL rekent af met schotklok en Aris: 57-72

Geplaatst opzaterdag 10 april 2021 - 22:48

Basketbal Academie Limburg (BAL) heeft zaterdagavond na een weifelend begin afgerekend met Aris Leeuwarden.

De ploeg uit Weert won in Friesland met een marge van vijftien punten: 57-72.

Schotklok defect
De eerste periode verliep voor BAL in meerder opzichten verre van probleemloos. De ploeg van Radenko Varagic leek niet bij de les en keek na de eerste tien minuten tegen een 16-8 achterstand aan. Daarnaast lag die periode eventjes stil omdat de Leeuwarder schotklok dienst weigerde. Na een kort oponthoud kon het duel hervat worden.

Weggepoetst
BAL raakte langzaam maar zeker op stoom en troefde Aris in periode twee op alle fronten af. De achterstand werd weggepoetst en de Weertenaren gingen met een 25-31 voorsprong rusten tegen de nummer voorlaatst in de Elite B-poule.

Verschil gemaakt
Het team uit Weert was vóór het duel in Leeuwarden al zeker van een plekje bij de eerste twee ploegen in de poule, en dus play-off-deelname, met nog drie duels te spelen. BAL zette die statistiek kracht bij door ook in de tweede helft Aris van zich af te schudden. Met name in het laatste kwart maakte de formatie van Varagic het verschil: 57-72.

Yoast
BAL blijft tweede in de Elite B-poule. Met nog twee duels te gaan staat het vier punten achter Yoast United, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. BAL speelt vóór de play-offs nog eenmaal tegen Yoast en stuit daarnaast op zaterdag 17 april nog in de eigen sporthal Boshoven op The Hague Royals.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen