Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL rekent af met schotklok en Aris: 57-72

Geplaatst opzaterdag 10 april 2021 - 22:48

Basketbal Academie Limburg (BAL) heeft zaterdagavond na een weifelend begin afgerekend met Aris Leeuwarden.

De ploeg uit Weert won in Friesland met een marge van vijftien punten: 57-72.

Schotklok defect
De eerste periode verliep voor BAL in meerder opzichten verre van probleemloos. De ploeg van Radenko Varagic leek niet bij de les en keek na de eerste tien minuten tegen een 16-8 achterstand aan. Daarnaast lag die periode eventjes stil omdat de Leeuwarder schotklok dienst weigerde. Na een kort oponthoud kon het duel hervat worden.

Weggepoetst
BAL raakte langzaam maar zeker op stoom en troefde Aris in periode twee op alle fronten af. De achterstand werd weggepoetst en de Weertenaren gingen met een 25-31 voorsprong rusten tegen de nummer voorlaatst in de Elite B-poule.

Verschil gemaakt
Het team uit Weert was vóór het duel in Leeuwarden al zeker van een plekje bij de eerste twee ploegen in de poule, en dus play-off-deelname, met nog drie duels te spelen. BAL zette die statistiek kracht bij door ook in de tweede helft Aris van zich af te schudden. Met name in het laatste kwart maakte de formatie van Varagic het verschil: 57-72.

Yoast
BAL blijft tweede in de Elite B-poule. Met nog twee duels te gaan staat het vier punten achter Yoast United, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. BAL speelt vóór de play-offs nog eenmaal tegen Yoast en stuit daarnaast op zaterdag 17 april nog in de eigen sporthal Boshoven op The Hague Royals.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen