Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL lijdt tegen Donar grootste nederlaag van seizoen

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 22:17

De mannen van Basketball Academie Limburg hebben zaterdagavond in Groningen een forse nederlaag moeten slikken.

Donar verpulverde de ploeg uit Weert met duidelijke cijfers: 91-54. Het is de grootste nederlaag van BAL dit seizoen.

Gehakt
In het eerste kwart leken beide ploegen nog behoorlijk aan elkaar gewaagd, want bij een stand van 19-16 bedroeg de voorsprong voor Donar slechts drie punten. In de tweede periode maakte de thuisploeg echter gehakt van de Limburgse nummer zes van de competitie: de stand in dat tweede kwart was immers 29-6.

Geen buit
Met die 48-22 stand halverwege het duel was het wel duidelijk dat BAL het MartiniPlaza zonder buit zou gaan verlaten, temeer omdat Donar in de derde periode met 24-13 doorpakte en de marge daarmee opkrikte naar 37 punten. In de laatste periode scoorden zowel de thuis- als uitploeg 19 punten, waardoor BAL met een 91-54 nederlaag op zak de terugreis naar Limburg kon inzetten.

37 punten
Het is de tweede keer dit seizoen dat BAL met een verschil van 37 punten de boot in gaat. Het gebeurde ook op 7 december en ook toen was Donar de tegenstander: 89-52. BAL, dat zesde blijft in de Dutch Basketball League met 10 punten uit 15 duels, vervolgt de competitie volgende week met een thuiswedstrijd tegen nummer vier Leiden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen