Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL lijdt tegen Donar grootste nederlaag van seizoen

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 22:17

De mannen van Basketball Academie Limburg hebben zaterdagavond in Groningen een forse nederlaag moeten slikken.

Donar verpulverde de ploeg uit Weert met duidelijke cijfers: 91-54. Het is de grootste nederlaag van BAL dit seizoen.

Gehakt
In het eerste kwart leken beide ploegen nog behoorlijk aan elkaar gewaagd, want bij een stand van 19-16 bedroeg de voorsprong voor Donar slechts drie punten. In de tweede periode maakte de thuisploeg echter gehakt van de Limburgse nummer zes van de competitie: de stand in dat tweede kwart was immers 29-6.

Geen buit
Met die 48-22 stand halverwege het duel was het wel duidelijk dat BAL het MartiniPlaza zonder buit zou gaan verlaten, temeer omdat Donar in de derde periode met 24-13 doorpakte en de marge daarmee opkrikte naar 37 punten. In de laatste periode scoorden zowel de thuis- als uitploeg 19 punten, waardoor BAL met een 91-54 nederlaag op zak de terugreis naar Limburg kon inzetten.

37 punten
Het is de tweede keer dit seizoen dat BAL met een verschil van 37 punten de boot in gaat. Het gebeurde ook op 7 december en ook toen was Donar de tegenstander: 89-52. BAL, dat zesde blijft in de Dutch Basketball League met 10 punten uit 15 duels, vervolgt de competitie volgende week met een thuiswedstrijd tegen nummer vier Leiden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen