Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL lijdt tegen Donar grootste nederlaag van seizoen

Geplaatst opzaterdag 4 januari 2020 - 22:17

De mannen van Basketball Academie Limburg hebben zaterdagavond in Groningen een forse nederlaag moeten slikken.

Donar verpulverde de ploeg uit Weert met duidelijke cijfers: 91-54. Het is de grootste nederlaag van BAL dit seizoen.

Gehakt
In het eerste kwart leken beide ploegen nog behoorlijk aan elkaar gewaagd, want bij een stand van 19-16 bedroeg de voorsprong voor Donar slechts drie punten. In de tweede periode maakte de thuisploeg echter gehakt van de Limburgse nummer zes van de competitie: de stand in dat tweede kwart was immers 29-6.

Geen buit
Met die 48-22 stand halverwege het duel was het wel duidelijk dat BAL het MartiniPlaza zonder buit zou gaan verlaten, temeer omdat Donar in de derde periode met 24-13 doorpakte en de marge daarmee opkrikte naar 37 punten. In de laatste periode scoorden zowel de thuis- als uitploeg 19 punten, waardoor BAL met een 91-54 nederlaag op zak de terugreis naar Limburg kon inzetten.

37 punten
Het is de tweede keer dit seizoen dat BAL met een verschil van 37 punten de boot in gaat. Het gebeurde ook op 7 december en ook toen was Donar de tegenstander: 89-52. BAL, dat zesde blijft in de Dutch Basketball League met 10 punten uit 15 duels, vervolgt de competitie volgende week met een thuiswedstrijd tegen nummer vier Leiden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen