Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL kan belangrijke plek in top zes uit het hoofd zetten

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 22:27

Basketbal Academie Limburg (BAL) heeft donderdagavond de laatste kans op een plek in de top zes op de ranglijst van de Dutch Basketball League verspeeld.

De ploeg uit Weert ging kopje onder bij concurrent Den Helder Suns (90-74), waardoor een plekje bij de eerste zes ploegen aan het eind van de reguliere competitie - en een garantie op deelname aan de play-offs om de titel - nu buiten bereik is.

Elite A en Elite B
Wanneer alle clubs een keer thuis of uit tegen elkaar gespeeld hebben, plaatsen de eerste zes ploegen in de DBL zich voor de Elite A-poule. De nummers zeven tot en met twaalf gaan in de Elite B-poule tegen elkaar spelen. Alle clubs in Elite A zijn verzekerd van deelname aan de play-offs voor het landskampioenschap, terwijl de zes teams in Elite B nog strijden om twee play-off-tickets.

Onoverbrugbare marge
BAL zal dus in die Elite B-poule moeten strijden om play-off-deelname. De formatie van coach Radenko Varagic heeft twee speelrondes voor het eind van de reguliere competitie 6 punten uit 9 wedstrijden en staat daarmee achtste. De marge naar plek zes liep donderdag door een samenloop van omstandigheden op tot 6 punten: BAL verloor van nummer zeven Den Helder Suns, terwijl de andere overgebleven concurrenten - Heroes Den Bosch, Yoast United en Feyenoord Rotterdam - stuk voor stuk wonnen.

Niet te repareren
In Den Helder liep de ploeg van Weert al snel achter de feiten aan, want een povere eerste periode werd BAL fataal. De Suns schoten in die periode uit alle hoeken en standen raak (32-20), waarna de opgelopen schade niet meer te repareren bleek voor BAL. In periode drie werd de achterstand nog teruggebracht tot 56-49, maar dichterbij kwamen de Weertenaren niet.

Het duel eindigde bij een 90-74 stand. Quattarius Wilson was de meest trefzekere speler aan de kant van BAL. De Amerikaanse center noteerde 18 punten, 10 rebounds en 5 assists.

Den Haag en Rotterdam
BAL speelt in de komende tien dagen nog thuis tegen The Hague Royals en uit tegen Feyenoord Rotterdam. Daarna zal het team uit Weert in tien wedstrijden in de Elite B-poule deelname aan de play-offs moeten afdwingen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen