Overslaan en naar de inhoud gaan

BAL gaat eredivisie in met vrouwenteam

Geplaatst opzaterdag 16 oktober 2021 - 14:25

Basketbal Academie Limburg doet volgend seizoen met een vrouwenteam mee in de eredivisie. Het team zal de tiende ploeg worden in de Woman’s Basketball League. BAL-voorzitter Jeroen van Veen legt de lat hoog. "We willen uiteindelijk meedoen om de prijzen in de eredivisie."

De Weertse basketbalclub speelt al met een mannenteam in de eredivisie.

Sponsor
Het Weerter bedrijf AT-Automation BV. dat zich bezighoudt met industriële automatisering, heeft zich voor vijf jaar verbonden aan het vrouwenteam en zal in deze periode meer dan een ton in de vrouwentak steken. Directeur Ard Triepels: "Ik vond het heel raar dat je jonge meiden opleidt en dat ze dan, als ze 20 jaar zijn, moeten uitvliegen omdat er geen vervolg aan zit. Ik ben blij dat we dat nu kunnen veranderen."

Video: L1

Van Veen is blij dat de meiden die de afgelopen jaren in Weert zijn opgeleid, kunnen doorstromen. "We kregen best wel wat vragen over waarom er veel aandacht en geld naar de mannen ging. Ik ben daarom erg blij dat we als vereniging vanaf volgend jaar een mannen- en een vrouwentak hebben."

Drie teams
De Weerter club heeft al drie teams bij de meisjes. Onder 14, onder 16 en onder 20 jaar. Dit oudste team zou dan volgend jaar de basis vormen voor het eredivisieteam. Speelster Hinke Houben uit Elsloo is blij verrast met de aankondiging. "Heel fijn voor mij, ik ben 20 jaar dus ik was eigenlijk uitgegroeid in Weert. Nu hoef ik niet naar een andere club. Het is mijn droom om professioneel

basketballer te worden."

Voorbereiding
De Weerter club heeft de overstap vroeg aangekondigd zodat het team zich nog acht maanden kan voorbereiden op de start van het seizoen. Ook wordt er overwogen om enkele dragende speelsters aan te trekken, zoals bijvoorbeeld international Kiki Fleuren die oorspronkelijk uit Weert komt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen